Μήνυμα Προέδρου ΣΑΕ

24 Μαρτίου 2008

sae.jpg Στέφανου Π. Ταμβάκη.για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου 1821 . Αγαπητοί φίλοι, Ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 αποτελεί ουσιαστικά και συμβολικά την δυναμική και επιτυχημένη υπερπροσπάθεια του σύγχρονου Ελληνισμού να δώσει σύσσωμος και ανεξάρτητος το παρόν στον σύγχρονο κόσμο. Η ημέρα της εθνικής μας ανεξαρτησίας συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αναδεικνύοντας την συμπόρευση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. 

Ο ένδοξος αγώνας, με την καταλυτική συνδρομή των Ελλήνων της Διασποράς, οδήγησε στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενώ παράλληλα στάθηκε και αφορμή για την πλήρη έκφραση ενός αυθόρμητου κινήματος φιλελληνισμού σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Με το νου και την καρδιά στην πατρίδα καλούμαστε σε πνεύμα ενότητας να προσφέρουμε για την εδραίωση των σχέσεων της με τις χώρες που ζούμε, οικοδομώντας σταθερές γέφυρες φιλίας με τη πεποίθηση ότι για τον Ελληνισμό ανατέλλει νέα εποχή δημιουργίας και προόδου.

 Συλλογικά φέρουμε την ευθύνη να πορευθούμε ενωμένοι στα θέματα που μας απασχολούν, συμπαραστάτες της Ελληνικής Πολιτείας και υποστηρικτές του Οικουμενικού Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Με αυτές τις σκέψεις και μοιραζόμενος μαζί σας, όπου γης, τα ίδια πατριωτικά αισθήματα, εύχομαι ενότητα, αγωνιστικότητα, υγεία και πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς, Στέφανος Π. Ταμβάκης Πρόεδρος

.