Χάσαμε τους καλλιτέχνες μας…. Stop!!!!

31 Μαρτίου 2008

ag00165_.gifΛόγω των υπερατλαντικών ταξιδιών που χτυπούν κάθε τόσο και λιγάκι προς ΗΠΑ – ΚΑΝΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, λες και ταξιδεύουν Αθήνα – Δομοκό!!!!  Οι καλλιτέχνες της πίστας στην πλειοψηφία για τους οποίους έχουν στερέψει οι εμφανίσεις  σε κέντρα της Ελλάδος, και αυτό γιατί ο κόσμος πια τους χόρτασε, δεν πάει στα μπουζουκομάγαζα εφόσον τους είδε 1- 2 – 5 φορές και βάλε. Τι να κάνουν κι αυτοί προκειμένου να μην χαθεί το μεροκάματο;;

Το έριξαν στις συναυλίες, τύπου αρπαχτής στο εξωτερικό, όπου εμφανίζονται συνήθως σε Club, η σε κάποια αίθουσα καζίνου, και το εισιτήριο ξεκινά από 90 δολάρια, ως συνήθως περιλαμβάνει ένα ποτό και μάλιστα σε  πλαστικό ποτήρι. Όπα – όπα και λουλουδοπόλεμος δεν υπάρχει.

Τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα και καθαρά απ΄αυτά που θα έβγαζαν στην Ελλάδα, καθώς τα έξοδα τους όλα είναι πληρωμένα, απολαμβάνοντας βασιλική φιλοξενία από τους ομογενείς μας.

Φέτος ειδικά, πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών πραγματοποίησαν και θα πραγματοποιήσουν υπερατλαντικές εμφανίσεις όπως: Ο Γ.Τσαλίκης αρχές του έτους και για πρώτη φορά  βρέθηκε στην ομογένεια της  Αυστραλίας, ενώ τον προηγούμενο μήνα η Καίτη Γαρμπή ο Δ. Σχοινάς, και ο Χρήστος Πάζης έδωσαν αρκετές παραστάσεις σε Αμερική και Καναδά.

Οι δύο ερωτικοί τραγουδιστές Α. Ρέμος και Σ. Ρουβάς έκλεισαν από το 2007 μεγάλη τουρνέ σε Αμερική και Αυστραλία,  αυτόν τον καιρό πραγματοποιείται.

Ο Νίκος Μακρόπουλος επίσης αναχώρει σύντομα για εμφανίσεις στις ΗΠΑ 

Ο δε Μιχάλης Χατζηγιάννης  τον Μαΐο στην Βοστόνης της ομογένειας της ΗΠΑ θα δώσει 4 ώρη συναυλία. 

Έπειτα θα πιάσει Greek – Australia πίστα ο Θάνος Πετρέλης, που θα τον συνοδεύουν ακόμα 16 άτομα. Το εισιτήριο θα ξεκινά από 95,  ως και 125 δολάρια.

Σειρά παίρνει το καλοκαίρι το καλλιτεχνικό ζευγάρι Ν. Κουρκούλης και Κέλλυ Κελεκίδου στην Αυστραλία, στις πόλεις Αδελαΐδα, Σίδνεϊ και Μελβούρνη.

Το φθινόπωρο, περί τα τέλη Οκτωμβρίου με αρχές Νοεμβρίου για Αυστραλία, Σίδνεϊ – Μελβούρνη – Αδελαΐδα αναχωρεί ο Νίκος Βέρτης για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα είναι η πρώτη παρθενική υπερατλαντική εμφάνιση του (φαντάζομαι όχι και η τελευταία) στην ομογένεια μας. Το ταξίδι αυτό σημαίνει ότι για τα κέντρα των Αθηνών η της Θεσ/νίκης δεν θα τον δούμε τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. 

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, ανάλογα με το τι ζήτηση θα έχουν,και  στην πώληση των  δισκογραφιών , καθώς  η ομογένεια  αγοράζει πιστά τα CD ,ανεβάζοντας τις μετοχές  τους .

Οι καλλιτέχνες μας στις υπερατλαντικές εμφανίσεις  κάποιοι παίρνουν πολυμελή ορχήστρα , άλλοι την μισή. Κάποιοι άλλοι με μόνο 1-2 μπουζουξήδες, όμως πολλοί άλλοι πάνε με μόνο ένα δισκάκι στο χέρι για play back εμφανίσεις,αυτά είναι  και τα χειρότερα, μάλλον δεν θα τύχει να τους ξανακαλέσουν.

Εν πάσει περιπτώσει, όπως και να πάνε, αρκεί να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους, μακριά από σταριλίκια, και τις γνωστές καταστάσεις που δεν δίνουν αυτόγραφα, δεν φωτογραφίζονται με το κοινό τους, ή δεν επισκέπτονται εμπορικά μαζαγιά Ελλήνων ομογενών, αλλά αράζουν όλη μέρα στις ακριβές σουϊτες ή, τριγυρνούν για πάσης φύσεως  ψώνια. 

.