7Οο Φεστιβάλ Χορού

30 Μαρτίου 2008

Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την στήριξη του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.), το 7ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων πραγματοποιείται από τις 8 Απριλίου ως και τις 15 Ιουνίου και επιφυλάσσει στο κοινό ένα πλήθος διατυπώσεων, το οποίο υφαίνουν ενδιαφέρουσες εικόνες και ποικίλοι κινητικοί δρόμοι. Το πρόγραμμά του προβλέπει την εμφάνιση πενήντα (50) ελληνικών ομάδων χορού, οι οποίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από ένα σχήμα παράλληλων και κυλιόμενων παραστάσεων, σε πέντε (5) κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

Έχοντας υιοθετήσει καταρχήν, ένα χαρακτήρα ανοικτό, ο θεσμός εξακολουθεί να λειτουργεί σαν «ομπρέλα» για όποιους και όσους -καταξιωμένους ή νεότερους- χορογράφους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτόν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2002, οπότε και ξεκίνησε να πραγματοποιείται, το φεστιβάλ αποτέλεσε ελεύθερο βήμα για περισσότερα από διακόσια πενήντα έργα χορού και για ένα μεγάλο αριθμό δημιουργών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 Ειδικότερα, φέτος το φεστιβάλ φιλοξενείται από τα θέατρα;

Αλκμήνη (Αλκμήνης 20, Κάτω Πετράλωνα, 210-3428583)

Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, 210-5201684 / 5)

Δίπυλον (Καλογ. Σαμουήλ 2 & Διπύλου, Ψυρρή, 210-3229771)

 Ήβη (Σαρρή 27, Ψυρρή, 210-3215127)

Ροές (Ιάκχου 16 – Γκάζι – 210-3474312 , 3479426)

Διάρκεια: 8 Απριλίου –15 Ιουνίου 2008

Ώρες παραστάσεων: 20:30 & 22:00

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτόπαιχτες ή πρόσφατες παραγωγές των ομάδων όπως : Yelp, Griffon, Νταλίκα, Κινητήρας, Χορευτές του Βορρά, X-art, Μύια, Έλδωρ, Seresta, Syndram, X-soma, Δαγίπολη, Ίασις, Omad@nce, Α-κιν, Κει φυσά, Αέναον, Ομάδα σύγχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη. Πρόσχημα, Zita, Αλλού εδώ παντού, X-anima, Παρουσίες, Φυγείν αδύνατον κ.α,

Μεταξύ των δημιουργών των έργων είναι οι : Μαριέλα Νέστορα, Σεσίλ Μικρούτσικου, Βάσω Γιαννακοπούλου, Μαρία Κολιοπούλου, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Γαβριέλα & Άννα Ανυφαντάκη, Νατάσσα Αρέθα, Λίλα Ζαφειροπούλου, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Χριστίνα Μπέσκου, Γιώργος Χρηστάκης Τατιάνα Παπαδοπούλου, Ρεγγίνα Αλεξοπούλου, Pierre Tavernier, Μαρίνα Μαυρογέννη, Νατάσσα Αβρά, Ελίνα Παπαδοπούλου, Χάρης Μανταφούνης, Daniel Lommel, Αντιγόνη Γύρα.

 Τέλος, το κυρίως σώμα της διοργάνωσης εμπλουτίζεται, για άλλη μια φορά, από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, αλλά και από το παράλληλο πρόγραμμα Ανεξάρτητες Παρουσίες. Σε αυτό εντάσσονται έργα, τα οποία προέρχονται είτε από νεοσυσταθείσες ομάδες με πορεία μικρότερη των δύο ετών, είτε από μεμονωμένους δημιουργούς.

 

 Η παρουσίαση των συντελεστών και του προγράμματος θα γίνει στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 3 Απριλίου 12μ.μ στο  ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Μπουμπουλίνας 20  Αθήνα

.