9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνων ταινιών

31 Μαρτίου 2008

Η αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά έρχεται για ένατη χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου και θα διαρκέσει ως τις 13 Απριλίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από τις 10 έως τις 16 Απριλίου.

Το 9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και ξεκινάει με την προβολή της ταινίας “Μια κούτα Gauloises” του Αλγερινού Μεχντί Σαρέφ, παρουσία πολλών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από τις ταινίες θα συνοδεύονται από τους δημιουργούς τους.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιέρωμα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών των Καννών. Θα προβληθούν δέκα ταινίες του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών, οι περισσότερες από τις οποίες προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών το 2007.

Η επιλογή των ταινιών έγινε από τον Ολιβιέ Περέ, Γενικό Διευθυντή του Δεκαπενημέρου των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ των Καννών.

 Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν ξεχωρίζουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, “Τα χρόνια της μαυρίλας” του Ντενίς Αρκάν,

 “Το κλειδί” με τη Βανέσα Παραντί,”

 Η αλεπού και το παιδί” του Λικ Ζακέ

και η νέα ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα “Υποσχέσου μου”.

 H κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα απαρτίζεται από νέους έως 25 ετών, γαλλόφωνους φοιτητές κινηματογράφου, ή νέους που έχουν σπουδάσει κινηματογράφο και τέχνες.

Στα ατού του Φεστιβάλ και η εμφάνιση της δικής μας Όλγας Κουκλάκη, της οποίας το πρώτο άλμπουμ «Getalife» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι.

 Η σταρ της ποπ συνθέτει μουσική για δύο βουβές ταινίες, την ελληνική κωμωδία “Οι περιπέτειες του Βιλλάρ ” των Γιόζεφ Χεπ και Δήμου Βρατσάνου (1924), και τη γαλλική “Διάλειμμα” του Ρενέ Κλερ.

πηγή;Newsroom ΔΟΛ και  in.gr που είναι και χορηγός επικοινωνίας. Newsroom ΔΟΛ

.