Άφησε μόνους τους αθλητές του

17 Απριλίου 2008

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ομοσπονδία, υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του. Ο Ιακώβου επρόκειτο να βγει στη σύνταξη σε περίπου οκτώ μήνες, αλλά αποφάσισε να το κάνει γρηγορότερα αποχωρώντας οριστικά από το άθλημα και θέτοντας εαυτόν εκτός Εθνικών ομάδων.

 Ο εθνικός προπονητής πήρε αυτή την απόφαση μια μέρα πριν περάσει -σήμερα – το κατώφλι του εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου και λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί ότι το κοκτέιλ θανάτου που φέρονται να είχαν πάρει οι 11 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, μετατράπηκε σε ένα ισχυρό αναβολικό.

 Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα που διεξάγει τις τελευταίες ημέρες ο Εισαγγελέας, το έγγραφο που είχε στείλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) στην Ομοσπονδία άρσης βαρών μεταφράστηκε λάθος και οι 11 αρσιβαρίστες βρέθηκαν θετικοί μόνο σε μία απαγορευμένη ουσία και όχι σε τρεις, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

 Η νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση ανάγκασε τον Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, κ. Καραφλό, να ζητήσει επανεξέταση του δεύτερου δείγματος από το εργαστήριο της Κολωνίας, έτσι ώστε να εξακριβωθεί μια και καλή τι συνέβη.

Στο μεταξύ, οι αθλητές και αθλήτριες της άρσης βαρών ζήτησαν χθες και πήραν προθεσμία έως τις 2 Μαΐου, προκειμένου να καταθέσουν το τελικό τους υπόμνημα για την υπόθεση.

.