Επιστρέφονται οι πινακίδες

22 Απριλίου 2008

policar.bmpΑπό την αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Θεσ/νίκης από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, 23 Απριλίου, θα επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και ικανότητας των οδηγών αυτοκινήτων που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί το κοινό στις μετακινήσεις του, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

 

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ… 

 Με ανοιχτή επιστολή του προς τους καταστηματάρχες και τους εργαζομένους στο κέντρο της πόλης ενόψει του Πάσχα ο αντιδήμαρχος Δημ. Αστυνομίας Θ. Αθανάσαρος απευθύνει έκκληση για ορθολογικότερη χρήση των οχημάτων τους προκειμένου να διατίθενται περισσότερες θέσεις στάθμευσης στους καταναλωτές.

 Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Κατά καιρούς έχουμε διαφωνήσει στον τρόπο που προσεγγίζουμε το θέμα της στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας. Θέλουμε, όμως, για άλλη μια φορά και με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, να σας διαβεβαιώσουμε για την καλή προαίρεση της δικής μας προσέγγισης.

 Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας, πως μόνο η επικράτηση της ευταξίας και της τήρησης των κανόνων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες των πεζών πελατών στα καταστήματά σας.

Γνωρίζετε άλλωστε, πολύ καλά, πως ο πεζός συμπολίτης μας, που απολαμβάνει τη βόλτα του σε ένα ελεύθερο πεζοδρόμιο, αποτελεί πολύ καλύτερο πελάτη από τον αγχωμένο οδηγό που προσπαθεί να κάνει τα ψώνια του έχοντας διπλοπαρκάρει ή έχοντας σταθμεύσει παράνομα επάνω σε διαβάσεις και πεζοδρόμια, κλείνοντας πεζόδρομους και ράμπες αναπήρων.

Οι θέσεις στάθμευσης στην πόλη μας είναι δυστυχώς περιορισμένες. Η Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχός μας, πέραν των άλλων θετικών μέτρων για τα καταστήματα του κέντρου, εφάρμοσε το μέτρο της βραχυχρόνιας στάθμευσης εξασφαλίζοντας πέντε περίπου χιλιάδες θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες του κέντρου, για τους επισκέπτες-πελάτες των δικών σας καταστημάτων.

 Βοηθήστε κι εσείς να τις διατηρούμε ελεύθερες.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητό σας, στις απολύτως απαραίτητες.

Συμβουλέψτε για το ίδιο και τους υπαλλήλους σας. Μην εμποδίζετε οι ίδιοι την πρόσβαση των πελατών στο κατάστημά σας. Είναι πολύ καλύτερα να μείνει μία θέση κενή για τον υποψήφιο πελάτη σας, παρά να καλυφθεί από δικό σας όχημα.

 Σήμερα οι μισές περίπου από τις υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης του κέντρου καταλαμβάνονται, δυστυχώς, από δικά σας οχήματα.

 Μήπως αυτό δεν αποτελεί σημαντική αιτία στο φαινόμενο της απομάκρυνσης των πελατών από την αγορά του κέντρου;

Η αγωνία σας για το μέλλον της επιχείρησής σας μας βρίσκει αλληλέγγυους και συμπαραστάτες σας.

 Σας ευχόμαστε, ότι καλύτερο σε σας και στις οικογένειές σας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ».

.