Στέλιος Ραζής -Καλλιτέχνης

31 Μαΐου 2008

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςστην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη (20/01/2008). Στην καλλιτεχνική του πορεία υπηρετεί το καλό λαϊκό τραγούδι σεμνά, χωρίς πολλές φανφάρες, και σκάνδαλα για την προσωπική του ζωή, και επιπλέον είναι ένας σωστός οικογενειάρχης.Αυτός φίλοι μου είναι ο Στέλιος Ραζής.

Νίκος Βάνης: Καλώς ήλθες από την Αθήνα στο Ράδιο Σπορ 98,7 FM, της Θεσσαλονίκης.  

Στέλιος Ραζής: Καλησπέρα Νίκο μου, θέλω να πω την καλησπέρα μου και σ΄ όλους τους ακροατές σου.

Ν. Βάνης: Έχεις κάνει κάποια φάση με το τραγούδι “Εγώ είμαι Θεσσαλονικιός”,  έμαθες  δε να ταρακουνάς τον κόσμο.

Σ. Ραζής: Μα είμαι μισός Θεσσαλονικιός, γιατί η μητέρα μου είναι από εδώ.

Ν. Βάνης: Πως είδες την Θεσσαλονίκη;;

Σ. Ραζής: Είμαι εδώ από το πρωί , με ταλαιπωρήσατε για να βρω πάρκινγκ.

Ν. Βάνης: εδώ το θέμα πάρκινγκ είναι χειρότερα από την Αθήνα.

Σ. Ραζής: Σχεδόν είναι τα ίδια με την Αθήνα Νίκο μου.

Ν. Βάνης: θα σου κάνω μια ερώτηση που δεν έχει να κάνει με τα καλλιτεχνικά. Πως βλέπει την διαμάχη μεταξύ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του Θέμου Αναστασιάδη;;

Σ. Ραζής: Το θέμα αυτό να σου πω Νίκο μου το ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι από μέσα, και στην προκειμένη περίπτωση ο Μάκης και ο Θέμος. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι ξέχωρα απ΄ ότι λέει ο καθένας, υπάρχει και παραπληροφόρηση. Εσύ τι λες;;

Ν. Βάνης: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω που ήλθες από την Αθήνα προσκεκλημένος της εκπομπής μου, για να παρουσιάσουμε το νέο σου CD  με τίτλο “Τελική ευθεία”., που περιέχει αυτό το καταπληκτικό κομμάτι “Εγώ είμαι Θεσσαλονικιός”, το οποίο άρχισε να παίρνει την ανηφόρα.

 Σ. Ραζής: Κυκλοφορεί από την Exis music. Μια νεοσύστατη εταιρεία η οποία δείχνει ότι θέλει να βοηθά καινούργιους καλλιτέχνες.

Ν. Βάνης: Αυτό είναι καλό.

Σ. Ραζής: Όντως είναι πολύ καλό.

Ν. Βάνης: Πάντα θα πρέπει να κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις, και αυτό θα το δούμε στην διάρκεια. Εγώ με όλες τις δισκογραφικές εταιρείες το κάνω αυτό, γιατί γνωρίζω πολύ καλά το κατεστημένο της δισκογραφίας. Αλλά εδώ ακούω από σένα να λες ότι υπάρχει όρεξη για να σε βοηθήσουν.

Σ. Ραζής: Στην συνεργασία αυτή υπάρχουν πολύ καλά δείγματα.

Ν. Βάνης: Να πούμε ότι είναι η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά.

Σ. Ραζής: Είναι η δεύτερη δισκογραφία μου.

Ν. Βάνης: Να σου πω την αλήθεια την πρώτη σου δουλειά δεν την άκουσα. Ακούω όμως τα πέντε νέα σου τραγούδια που περιλαμβάνει το νέο σου CD και είναι εξαιρετικά, πιστεύω δε,ότι κάποια κομμάτια θα μείνουν στους φίλους ακροατές και ακροάτριες, που θα τα ακούν εν καιρώ και θα διασκεδάζουν.

Σ. Ραζής: Βέβαια αυτό επιθυμώ και εγώ. Αυτή η δουλειά Νίκο μου για να δώσουμε και μερικά στοιχεία, τους στίχους έχει γράψει ο Νεκτάριος Μπίτρος, και συνθέτες είναι ο Γιάννης Φουστέρης, και ο Γιάννης Κερμανίδης, και ένα ακόμα καλλιτέχνη που νομίζω ότι τον ξέρεις τον Νίκο Βάνη.

Ν. Βάνης: Όχι δεν τον γνωρίζω

Σ. Ραζής: Είναι αυτό που λέω εγώ καλό παιδί, θα δούμε τώρα. Να σου πω κάτι έχω και καλά και κακά, θα δείξει.

Ν. Βάνης: Εσύ να πιάσεις τα αρνητικά. Πόσο καιρό ετοιμάζεις αυτήν την δουλειά;;

Σ. Ραζής: Αυτή την δουλειά την ετοιμάζω περίπου στους τρεις μήνες. Επίσης θέλω να πούμε στον κόσμο ότι υπάρχει και ένα ντουέτο με την Άντζελα Δημητρίου, και θέλω να την ευχαριστήσω, όπως και την Exis music , γιατί όταν μια κυρία του Ελληνικού τραγουδιού, τόσο μεγάλης εμβέλειας όπως είναι η Άντζελα Δημητρίου που την ξέρουμε χρόνια, δείχνει ότι και αυτή θέλει να βοηθήσει καινούργιους καλλιτέχνες. Και καμιά φορά οι μεγάλοι καλλιτέχνες πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές γίνονται και μεγάλοι άνθρωποι. 

Ν. Βάνης: Το έχει κάνει αυτό η Άντζελα με αρκετούς καλλιτέχνες.

Σ. Ραζής: Είναι καλό για καινούργιους καλλιτέχνες, γιατί νομίζω ότι σου ανοίγει κάποιες πόρτες, εμμέσως πλην σαφώς στην δουλειά,αυτό βοηθά τους καινούργιους, ξέχωρα από την αξία την δικιά τους, παίρνουν και κάποια μέσα σε εισαγωγικά λάμψη από την λάμψη τους.

Ν. Βάνης: Ποια από τις συνεργασίες σου με μεγάλους καλλιτέχνες, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στο καλλιτεχνικό στερέωμα, σου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Σ. Ραζής: Πιστεύω ότι κάποιοι καλλιτέχνες, ξέρω και εγώ προσωπικά, αλλά μου έχουν εξομολογηθεί και οι ίδιοι, ότι κάποια στιγμή καβάλησαν το καλάμι. Η δόξα έχει ακουστεί ότι τρελαίνει τον κόσμο. Από τους πιο παλιούς καλλιτέχνες που έχω ακούσει, προσωπική άποψη δεν μπορώ να έχω. Μα θα μου πεις ότι και εσύ εάν θα κάνεις επιτυχίες δεν θα καβαλήσεις το καλάμι;; Νομίζω ότι είμαι ψηλός, λίγο βαρύς και θα σπάσει το καλάμι, φοβάμαι να το καβαλήσω.

Ν. Βάνης: Να προσέχεις γιατί μπορεί, με την φόρα να πέσεις κάτω.

Σ. Ραζής: Πέφτεις κάτω. Δηλαδή άμα θα φύγεις από τα φώτα της δημοσιότητας, η προσγείωση είναι ανώμαλη, απ΄ ότι άκουσα. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω ότι δεν θα το καβαλήσω, γιατί άμα κάνεις κάτι που αγαπάς, μα θα που πεις ότι όλοι λένε ότι κάνουν κάτι που το αγαπούν, έτσι λένε όλοι στην αρχή. Οπότε εσύ θα μου πεις, τι μας λες ρε Στέλιο;; Αφού έτσι είπαν όλοι μπορεί να το κάνεις και εσύ, είναι δεκτό, οπότε μέχρι να έλθει η ώρα που θα έχουμε το καλάμι, και θα έχουμε βάλει μπροστά , πρέπει να δούμε εάν θα το καβαλήσουμε, ή όχι.  

Ν. Βάνης: Με το άλλο που λένε ότι τα πολλά φώτα, και η κορυφή χαλούν τον καλλιτέχνη.

Σ. Ραζής: Δεν υπάρχουν πολλά φωτά, και κορυφή. Εγώ ξέρεις τι πιστεύω, βασικά για να ασχοληθείς μ΄ αυτό που λέγεται τραγούδι, γιατί κάποιοι καλλιτέχνες το κάνουν επειδή το αγαπούν και ζουν απ΄ αυτό, και κάποιοι άλλοι ζουν από κάτι άλλο, και το κάνουν γιατί το αγαπούν. Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω. Πιστεύω ότι είναι στον άνθρωπο πλέον από εκεί και πέρα, και έχει δείξει η ιστορία ότι σ΄ όλα αυτά που λέμε τώρα γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή λέμε ότι όλοι είμαστε καλοί, και στην πορεία αποδεικνύεται ότι κάτι γίνεται.

Ν. Βάνης: Π.χ λένε για τον Τ. Βοσκόπουλο ότι στις συνεργασίες του είναι πολύ απλός και προσιτός με όλους. Και βλέπεις τον άλλο νέο παιδί που έχει κάνει τρεις δίσκους, έχει τρελαθεί. Νομίζει ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο κα βλέπει τους άλλους σαν σκουπίδια.

Σ. Ραζής: Εδώ πιστεύω ότι μετρά και η παιδεία του κάθε καλλιτέχνη. Κάποιοι κουράστηκαν μέχρι να φτάσουν εκεί που είναι τώρα οι πιο πολλοί. Εγώ αυτό το τωρινό φαινόμενο που τον κάνουν μπαμ – μπαμ, και τον βάζουν στην κορυφή, έχει μεγάλες επιπτώσεις, διότι είναι άψητος στην συμπεριφορά, και αυτό γίνεται για να τον ελέγχουν εύκολα σ΄ όλα τα άλλα, γι΄αυτό εύκολα γκρεμίζονται. Π.χ να σε πάω τώρα σε κάποια παιδιά που πήγαν στο Fame Story, Dream Show, Κάποια από αυτά είχαν μεγάλη άνοδο, και κάποια άλλα δεν πήγαν όπως το περίμεναν. Κάποια στιγμή χάθηκαν από τα φώτα, και τους ενόχλησε. Είναι σημεία των καιρών, δηλαδή γρήγορη άνοδο, γρήγορη κάθοδο.

Ν. Βάνης: Δηλαδή λες ότι δεν μένουν. Το βλέπουμε αυτό, έχεις δίκιο. Απ΄ αυτούς τους καλλιτέχνες λίγοι επέζησαν, και αυτοί δεν μπορούν να τραβήξουν. Π.χ ο Θ. Πετρέλης ήλθε εδώ στην Θεσ/νίκη και δεν έκανε τίποτα, ο επιχειρηματίας μπήκε μέσα με τα τσαρούχια, και αυτό που λέω είναι αλήθεια, παρ΄ όλο που ο συγκεκριμένος ήταν επαγγελματίας, τραγουδούσε στα μπουζούκια. Ήταν στις “Γοργόνες” των Αθηνών, όταν πρώτος τραγουδιστής ήταν ο Νίκος Γεραλής, και ο Θ. Πετρέλης ήταν τρίτος, τον ξέρω καλά.

Σ. Ραζής: Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι ήταν άψητος καλλιτέχνης ο Θ. Πετρέλης.

Ν. Βάνης: Όχι, αλλά τον έκαψαν. Με τον χειρισμό τους ονόματος του από τα Ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις, τις εταιρείες, τους επιχειρηματίες. Δεν ξέρουν να τους χειριστούν.

Σ. Ραζής: Νίκο μου ξέρεις πόσοι ήταν αυτοί οι τραγουδιστές, που θα ήθελαν να κάνουν την καριέρα του Θάνου Πετρέλη;;

Ν. Βάνης: Πάρα πολλοί, συμφωνώ σ΄ αυτό, δεν διαφωνώ. Το θέμα είναι εάν ο επιχειρηματίας πήρε τα λεφτά του, που στην περίπτωση αυτή του Πετρέλη δεν τα πήρε. Εγώ πήγα στο “Θάλασσα” στην Αθήνα, και το μαγαζί δεν είχε κόσμο. Γι΄ αυτό και ο Γιώργος Μαζωνάκης πέρυσι στο “Θάλασσα” έκλεισε σε ένα βράδυ. Αυτό το κακό έχουμε στην Ελλάδα για τα μπουζούκια, και λέμε ότι είναι όλα καλά. Όχι δεν είναι καλά Στέλιο, γιατί και στις παραγωγές των δίσκων είναι και οι επιχειρηματίες μέσα, εκτός από το τις εταιρείες.

Σ. Ραζής: Οπωσδήποτε έτσι είναι. Αυτό γίνεται σ΄ όλους τους τομείς, είτε είναι καλλιτέχνες , είτε οτιδήποτε άλλο. Είναι μια ομαδική συνεργασία, που κάνεις κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση όταν ο καλλιτέχνης δεν έχει κα την γύρω βοήθεια, δηλαδή της εταιρείας , του παραγωγού του, και όταν έχει και μια έδρα, δεν μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο.

Ν. Βάνης: Ξέρεις Στέλιο οι καλλιτέχνες όταν γίνουν μεγάλα ονόματα, για να πάμε σε κάποιο Ραδιόφωνο, επικαλούνται ότι θα πρέπει να πάρουν την άδεια από την εταιρεία τους. Υπάρχει σήψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μα θα μου πεις;; Και ποιο επάγγελμα δεν παρουσιάζει σήψη. Προηγουμένως έλεγες για τους δημοσιογράφους.

Σ. Ραζής: Η αλήθεια είναι ότι όλα τα επαγγέλματα τα έχουν αυτά. Τώρα ο καλλιτεχνικός χώρος επειδή είναι πιο πολύ τα φώτα, ή δόξα, ο κόσμος μπορεί να ψωνιστεί. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αλλά το θέμα είναι όταν θα συμβεί κάπου, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Είχα πριν πέντε ημέρες συζήτηση με έναν μεγάλο τραγουδιστή στην Αθήνα, γι΄ αυτό το θέμα, και μου είπε και αυτός την άποψη του. Κάποια στιγμή ξεκινάς με πέντε ανθρώπους, στην πορεία το να ψωνιστείς με κάποιους ανθρώπους που έχουν 3 χρόνια στο χώρο, μετά από 30 χρόνια καριέρας το καταλαβαίνω. Το να ψωνιστείς όμως με τους ανθρώπους που σε βοήθησαν, όταν ξεκίνησες, δεν το καταλαβαίνω. Είχαν κάποια ουσία τα λόγια του.

Ν. Βάνης: Το θέμα είναι άμα κρατάς τα λόγια, ή όχι.

Σ. Ραζής: Από εκεί και πέρα είναι στον άνθρωπο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Ν. Βάνης: Πως βλέπεις την Άντζελα;;

Σ. Ραζής: Εσύ πως την βλέπεις;;

Ν. Βάνης: Μια χαρά είναι η Άντζελα. Νομίζω όμως το ότι εκτίθεσαι πολύ συχνά στην τηλεόραση, την κάνει κακό.

Σ. Ραζής: Καταλαβαίνω τι λες. Εγώ από την Άντζελα Δημητρίου έχω στα αυτιά μου την φωνή της. Σκέπτομαι να βάλουμε ένα μικρό κουίζ στο κόσμο που μας ακούει αυτήν την στιγμή, να βάλουμε όλοι στα αυτιά μας την φωνή της, και όχι της Άντζελα της τηλεόρασης, αλλά σαν ερμηνεύτρια. Η ερώτηση είναι Άντζελα από θέμα φωνής έχουν άλλη;;

Ν. Βάνης: Φυσικά και είναι μεγάλη ερμηνεύτρια.

Σ. Ραζής: Και ξέρεις είμαι περήφανος που έχω ένα ντουέτο μαζί της, γιατί πιστεύω ότι η Άντζελα έχει αφήσει ιστορία στο λαϊκό Ελληνικό τραγούδι, και στέκομαι μέχρι εκεί. Γιατί έναν καλλιτέχνη, επειδή εγώ είμαι και στο επάγγελμα, θέλω να τον κοιτώ επάνω στην πίστα ,και να τον ακούω. Καμιά φορά έχουμε συνηθίσει να ακούμε καλλιτέχνες, και να φαντάζουν μεγάλοι, και σε κάποιες περιπτώσεις στις τηλεοράσεις να γίνονται μικροί. Το Ελληνικό Φαινόμενο που λέμε είναι να βλέπουμε στις τηλεοράσεις μεγάλους καλλιτέχνες, και όταν τους βλέπουμε στην πίστα να γίνονται πολλοί μικροί. Άραγε η Άντζελα Δημητρίου είναι μια πάρα πολύ μεγάλη τραγουδίστρια.

Ν. Βάνης: Εννοείται έχει κάνει πολλές δουλειάς, ακόμα από την εποχή του βινυλίου.

Σ. Ραζής: Εγώ προσωπικά όταν έμαθα ότι θα δεχθεί η Α. Δημητρίου να κάνει ένα ντουέτο, και να με βοηθήσει, σου λέω ότι έμεινα κατάπληκτος.

Ν. Βάνης: Εσύ σαν Στέλιος το περίμενες ναι, ή όχι.

Σ. Ραζής: Δεν το περίμενα, γι΄αυτό σ΄ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την ίδια και την Exis Music, την εταιρεία μου.

Ν. Βάνης: Αυτό είναι καλό, το να αναγνωρίζεις ποιος σε βοηθά, το θέμα είναι εάν θα συνεχίσεις να το κάνεις όταν θα γίνεις μεγάλος καλλιτέχνης.

Σ. Ραζής: Θα χαρώ μετά την επιτυχία, να είμαι πάλι εδώ, και να σου λέω πάλι τα ίδια πράγματα.

Ν. Βάνης: Να στείλουμε τους χαιρετισμούς μας στον φίλο μας Πάνο Νίκου που μας ακούει.

Σ. Ραζής: Χαιρετίσματα στον φίλο μας Πάνο Νίκου, να στείλω επίσης χαιρετισμούς στην Αθήνα στους φίλους μου, τον Μάκη και την Μαρία

Ν. Βάνης: Όλους όσοι μας ακούν εδώ , στην Αθήνα, και στις ΗΠΑ, που είμαστε συνδεδεμένοι με την Βοστώνη.Γεια σου φίλε μου Γιώργο Κερτιλάκη, είναι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίον έχουμε συνεργασία, τα “Ραδιοκύματα”, εδώ και 6 χρόνια βγαίνουμε κάθε Σάββατο, που μας ακούει όλη η παροικία, ακούν κάποιους γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές.

Σ. Ραζής: Που είναι είδος προς εξαφάνιση στον τόπο μας.

Ν. Βάνης: Οι σημερινοί που λένε ότι είναι λαϊκοί, δεν έχουν καμιά σχέση με τους παλιούς.

Σ. Ραζής: Για να το λένε, θα έχουν τους λόγους τους.

Ν. Βάνης: Λαϊκός τραγουδιστής είναι ο Σ. Γονίδης, αλλά και αυτός μπροστά στον Σ. Καζαντζίδη δεν είναι λαϊκός.  

Σ. Ραζής: Όταν φεύγουν οι θεοί μένουν οι άγιοι. Μου μιλάς για τον Σ. Καζαντζίδη ο οποίος είναι ογκόλιθος του λαϊκού τραγουδιού. Πιστεύω ότι σαν τον Στέλιο είναι δύσκολο να υπάρξει ξανά τέτοια φωνή, αλλά και ο Σ. Γονίδης είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη φωνή, ενός πολύ καλός τραγουδιστής, που τον σέβομαι και τον θαυμάζω. Προσπαθώ σε από κάθε καλλιτέχνη εμμέσως πλην σαφώς να πάρω ότι πραγματάκια μπορώ.

Ν. Βάνης: Αυτό είναι καλό, το να μπορείς να παίρνεις από τους καλλιτέχνες όσο πιο πολλά θετικά μπορείς.

Σ. Ραζής: μα πιστεύω ότι όλοι μας το κάνουμε αυτό, δηλαδή όταν ακούμε κάτι αξιόλογο. Ξέρεις πιο είναι το βασικότερο πράγμα, τον κόσμο που κάθεται κάτω από την πίστα, δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις, όπως γίνεται με την τηλεόραση και το CD, που μέσα σε εισαγωγικά, μπορείς ίσως να τον κοροϊδέψεις.

Ν. Βάνης: Στο Live όμως δεν μπορείς.

Σ. Ραζής: Στο ζωντανό ο καλύτερος κριτής είναι ο κόσμος. Όσα και μπαλέτα να έχεις, όση και ακροαματικότητα και να κάνεις, δεν γίνεται τίποτα.

Ν. Βάνης: Στέλιο πας σε ένα νυχτερινό κέντρο κα αντί να ακούσεις το μπουζούκι, το μπάσο, την ντράμς, τα πλήκτρα, ακούς το CD.

Σ. Ραζής: Πιστεύω ότι σε κάποιο πρόγραμμα επειδή οι ενορχηστρώσεις στο CD είναι πολύ δυνατές, και όταν λείπουν κάποια μουσικά όργανα από το μαγαζί, μπορεί να παίζουν play back.

Ν. Βάνης: Πιστεύεις δηλαδή ότι γίνεται και αυτό;;

Σ. Ραζής: Όχι πιστεύω, γίνεται.

Ν. Βάνης: Εσύ είσαι ειλικρινής, γιατί κάποιο άλλοι λένε ότι μπορεί να παίζει και αυτό το σενάριο.

Σ. Ραζής: Κοίταξε Νίκο το να πας σε ένα έξτρα και να βάλεις δύο τραγούδια play back, το καταλαβαίνω. Το να τραγουδάς όμως σε νυχτερινό κέντρο και να σε ακούει ο κόσμος, είναι άλλο πράγμα στο δίσκο, και άλλο στο ζωντανό, αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.

Ν. Βάνης: Επάνω στην σκηνή ο καλλιτέχνης πρέπει να τα δίνει όλα.

Σ. Ραζής: Ο καλλιτέχνης στην πίστα εκτίθεται και εκθειάζει τον εαυτό του, οπότε εάν δεν είναι αυτό που παρουσιάζει στο CD, και στην πίστα, τότε ο μόνος που χάνει είναι ο καλλιτέχνης. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι επειδή προηγουμένως μιλούσαμε για τον Νίκο Βάνη, τον γνωρίζεις;;

Ν. Βάνης: Κάπου τον έχω δει.

Σ. Ραζής: Ξέρεις τι θέλω εάν μπορούμε να τον βγάλουμε στον αέρα, για να μας πει, πως έγραψε την μουσική απ΄ αυτήν την ζεϊμπεκάρα.

Ν. Βάνης: Σε κάποια φάση επειδή βαρέθηκα να ακούω όλα τα τραγούδια στο ίδιο μοτίβο, αποφάσισα να κάτσω να γράψω εγώ μουσική και στίχους, γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι δεν ξέρω. Μια μέρα μιλούσα με τον Π. Φαλάρα και του λέω ότι θα αρχίσω να γράφω και μουσική και στίχο, αλλά νομίζω ότι δεν με πήρε στα σοβαρά. Πολλές φορές Στέλιο τα έχω πάρει με του συνθέτες και τους στιχουργούς.

Σ. Ραζής: Εγώ τον στίχο τον είχα δει από τον Νεκτάριο, και λέγαμε να βρούμε μια δυνατή μουσική, επειδή το τραγούδι μιλούσε για την Θεσ/νίκη, το έχω κάνει και ιδιαίτερη ερμηνεία, γιατί όπως σου είπα είμαι μισός Θεσσαλονικιός.

Ν. Βάνης: Εμένα στην Αθήνα μου είπαν ότι πιστεύεις και στηρίζεις το κομμάτι.

Σ. Ραζής: Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω πάρα πολύ γι΄αυτό.

Ν. Βάνης: Το ίδιο έκανα και με τον Πάνο Καλίδη που τον έδωσα τον στίχο. Εγώ και του Πάνου του τα χώνω κανονικά.

Σ. Ραζής: Εγώ για τον Πάνο έχω ακούσει ότι είναι καλό παιδί, και τον έχω δει στην Αθήνα. Ν. Βάνης: Πήγες καθόλου στο “Caramela”;;

Σ. Ραζής: Πολλές φορές, κατ΄ αρχήν το “Caramela” είναι από τα λίγα μαγαζιά της Αθήνας που χορεύει όλη την νύχτα, δηλαδή είναι γεμάτο. Ο Στέλιος Μαρμαράς και ο Πάνος Καλίδης είναι φίλοι μου, μάλιστα ο Πάνος μου έδωσε το μικρόφωνο δύο φορές.

Ν. Βάνης: Αυτά τα κάνει ο Πάνος Καλίδης.

Σ. Ραζής: Η αλήθεια είναι ότι όταν νοιώθεις σίγουρος για τον ευατό σου, δίνεις το μικρόφωνο, και ο Πάνος είναι απ΄ αυτούς τους καλλιτέχνες, και νάναι καλά.

Ν. Βάνης: Έκανε μεγάλη επιτυχία , δηλαδή γεμίζει μαγαζί, είναι μεγάλη υπόθεση.

Σ. Ραζής: Ναι, η αλήθεια είναι αυτή.

Ν. Βάνης: Γιατί Στέλιο την σημερινή εποχή το τραγούδι περνά μεγάλη κρίση.

Σ. Ραζής: Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Ν. Βάνης: Στέλιο σ΄ ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ήλθες από την Αθήνα για την εκπομπή μου. Σου εύχομαι το CD σου να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, γιατί έχει πολύ ωραία λαϊκά κομμάτια.

Σ. Ραζής: Εγώ θα πρέπει να σ΄ ευχαριστήσω για όλα, για την ωραία μουσική που μου έδωσες για το τραγούδι μου “Εγώ είμαι Θεσσαλονικιός”, και εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα. Καλό βράδυ σ΄ όλους τους ακροατές.

 

 

Στέλιος Ραζής 

.