ΤΑ «ΑΡΝΙΑ»…

25 Μαΐου 2008

psyharis.jpg ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ 

«Αυτοί δεν θα ήσαν λύκοι αν οι άλλοι δεν ήσαν αρνιά!» είχε γράψει ο Σαίξπηρ. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα ήταν για πολύ στην κυβέρνηση αν το σημερινό ΠαΣοΚ έκανε το αντιπολιτευτικό του καθήκον καλά μελετημένα και δεν περιοριζόταν στη γενίκευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις επόμενες εκλογές.

Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την ημέρα που η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του 2004, την προσπάθειά της να εκποιήσει τα «ασημικά» του κράτους.Η πρόθεση των κυβερνώντων είναι πασίγνωστη και ομολογημένη, καθώς πολλές από τις πιο νευραλγικές κρατικές «μονάδες» έχουν καταντήσει ζημιογόνες. Από την πλευρά τους οι κυβερνώντες δεν κρύβουν τις προθέσεις και τα σχέδιά τους.

 Πιστεύουν ότι το κράτος είναι περιττό να ελέγχει ακόμη και τις επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος. Θέλουν ίσως να γυρίσουμε στις εποχές που η τηλεφωνία στην Ελλάδα ήταν μαγαζάκι της Σήμενς, το νερό του Μαραθώνα μας το πωλούσε η αμερικανική Ούλεν, το ηλεκτρικό ρεύμα (και τα ηλεκτροκίνητα τραμ και τρόλεϊ) ήταν επιχείρηση της αγγλικής Πάουερ – όταν δηλαδή όλες οι κερδοφόρες μεγάλες επιχειρήσεις ήταν υπό τον έλεγχο ξένων επιχειρήσεων;

Υπάρχει όμως ένα έλλειμμα. Ποιος θα διαφωτίσει την Κοινή Γνώμη για όσα πράγματα συμβαίνουν ή σχεδιάζονται; Υπάρχει μια παραπληροφόρηση η οποία εδράζεται στην αδυναμία των υπευθύνων ή στην απροθυμία τους να διαφωτίσουν τους πολίτες.

 Η παραπληροφόρηση είναι του είδους: «Τι μιλάτε για τον ΟΤΕ;

Επί ΠαΣοΚ επωλήθη το 66% των μετοχών», για να δείξουν ότι… όλοι ίδιοι είμαστε. Αλλά αποκρύπτουν ότι, αν ο ΟΤΕ είχε κρατήσει το ποσοστό με το οποίο τον παρέδωσε η κυβέρνηση Σημίτη στην κυβέρνηση Καραμανλή, δεν θα μπορούσε κανένας ξένος ή ντόπιος επιχειρηματίας να τον ελέγχει! Και αν έκανε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση το ΠαΣοΚ, ίσως να είχαμε εμείς τα «ασημικά» και ο τόπος μια καλύτερη κυβέρνηση!

πηγή;Το ΒΗΜΑ, 25/05/2008

.