“Φεστιβάλ Πηνείου 2008”

1 Ιουνίου 2008

Ο ποταμός Πηνειός, όπως κάθε χρόνο, ταξιδεύει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα κάνοντας μια μικρή στάση στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 3 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.  Σκοπός να ευαισθητοποιήσει αλλά και να συναντήσει “συμμάχους” εκείνων που ανησυχούν για τη φύση και τον πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ Πηνειού, που έχει γίνει πλέον θεσμός στη χώρα μας, συνδιοργανώνεται από 56 τοπικούς φορείς, με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις όχθες του ποταμού Πηνειού και φιλοξενεί κάθε χρόνο 150.000 επισκέπτες σ’ ένα χώρο που προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, ψυχαγωγία και αναψυχή.

 Το Φεστιβάλ Πηνειού κάνει και φέτος στάση στο κέντρο της Αθήνας με ένα ιδιαίτερο δρώμενο και με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιών, θέλοντας να γνωστοποιήσει το πρόγραμμά του στους Αθηναίους προσκαλώντας τους στις όχθες του Πηνειού από 15 έως 22 Ιουνίου σε μια γιορτή πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Σας περιμένουμε στην πλατεία Συντάγματος στη γωνία Ερμού και Νίκης για να σας διασκεδάσουμε και να σας φιλέψουμε παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας.

Την ίδια ημέρα – Τρίτη 3 Ιουνίου – στις 12.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) όπου και θα γίνει η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.

Στο πάνελ της παρουσίασης του προγράμματος θα παρευρίσκονται Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Πηνειού κ. Γιάννης Μακρίδης

 Η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, Αντιπρόεδρος του Π.Ο.Δ.Λ και Πρόεδρος της Επιτροπής του Φεστιβάλ Πηνειού κα Βάσω Οικονόμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2008 -ΚΥΡΙΑΚΗ 15– ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις: ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 20:00’ Ξενάγηση στα περίπτερα των Συνδιοργανωτών Φορέων. Παρουσίαση του «Φεστιβάλ Πηνειού» στα Μ.Μ.Ε.

Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:30’ Συναυλία μαθητικού σχήματος «4in Fort». Συμμετέχουν οι Μάριος Τραγούδας, Φάνης Μπουχλαριώτης, Θοδωρής Αρβανιτόπουλος και Άγγελος Τσιώτης.

21:00’ Rock Συναυλία με το συγκρότημα «Flowers In Coma». Διασκευές και πειραματισμοί με σκοπό μια διαφορετική χροιά στη σκληρή μουσική. Συμμετέχουν: Μιχάλης Μαρούλης (τύμπανα), Ειρηναίος Σαπουνάς (μπάσο), Λέανδρος Καιπής (κιθάρα), Ναπολέων Μπαλανός (φωνητικά).

22:30’ Party ηλεκτρονικής μουσικής με τον Dj V-Sac Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Λάρισας.

Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις: ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:30’ Θεατρική παράσταση: «Ρομπέν των Δασών», σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 23:00’ Συναυλία με το συγκρότημα Λαϊκής & Έντεχνης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Συμμετέχουν οι: Βαγγέλης Τσαπλές, Σπύρος Καβαλλιεράτος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:30’ Παρουσίαση χορευτικών ομάδων Latin της Λέσχης Πολιτισμού του Αγίου Θωμά. Τμήματα παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων

22:00’ Latin Show με τους: καθηγητές χορού: Χρήστο Κατούνα, Αρετή Παπαθανάση και Μαρία Αντιγόνη Κύρκου. Χορογραφία: Χρήστος Κατούνας.

 Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 22:30’ Θεατρική Παράσταση: «Dealer» του συγγραφέα και σκηνοθέτη Βαγγέλη Κολώνα, βραβευμένου με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής του Υπουργείου Πολιτισμού 1994..

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Ημέρα αφιερωμένη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την υπερεκατονταετή συνεισφορά του στον άνθρωπο και την κοινωνία. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου και Τομεάρχη Προαγωγής Εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ.

Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:00’ Τελετή για τον Εθελοντισμό από τον Ε.Ε.Σ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: · Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Λάρισας κο Αθ. Παπαδημητρίου -Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κο Κων/νο Τζανακούλη. -Ομιλία κας Βούλας Πατουλίδου

20:30’ «Αυτός ο Δον Ζουάν», θεατρική διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Μολίερου, από τα μέλη της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας.

Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 23:00’ «Innosense»,συναυλία προοδευτικού μελωδικού Rock με ξένο στίχο με τους: Βασίλη Γεωργίου, Αριστοτέλη Παπαγεωργίου, Μιχάλη Μαρούλη, Νίκο Τσίογκα και Βασίλη Λιάκο.

19:30’«Εθελοντισμός και Τέχνες» : εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, που θα πραγματοποιηθεί σε αμφιθεατρικό χώρο της κοίτης του ποταμού.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 «Παραδοσιακή βραδιά» Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:30’ 1) Χορευτική Παράσταση από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του ΘΕΨΥΠΑ 2) Παραδοσιακή Βραδιά με Χορευτικά Σχήματα των Λεσχών Πολιτισμού και του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας. Τα χορευτικά σχήματα θα συνοδεύσει παραδοσιακή ορχήστρα. 3) Σύλλογος Κυπρίων Ν. Λάρισας: Χορευτικό σχήμα Κυπριακής Δημοτικής Παράδοσης και δρώμενο από κυπριακό παραδοσιακό γάμο.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για το κοινό της εκδήλωσης.

 Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 22:00’ «Τραγούδια από τις Χαμένες Πατρίδες». Τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα Παράλια της Μικράς Ασίας. Συμμετέχει ο Μάριος Παπαδέας και συγκρότημα 8 μουσικών. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Πάνος Σαββόπουλος, ερευνητής Ρεμπέτικου και Μικρασιατικού Τραγουδιού.

19:00’ Θεατρικό παιχνίδι από τη Θεσσαλική Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης Αποκατάσταση Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., σε αμφιθεατρικό χώρο της κοίτης του ποταμού.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:30’ «High Voltage», μια οπτική παράσταση, που χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό, τον φωτισμό και τη φωτιά για να μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι από φωτεινούς χορογραφημένους συνδυασμούς στο σκοτάδι, από το Δήμος Λαρισαίων και την Ομάδα “eekuipoiz” . Μαύρο θέατρο, τσίρκο, χορός, και δυνατή μουσική φτιάχνουν ένα σύγχρονο Fire and Light Show.

Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 22:00’ Μουσικό Σύνολο Ακορντεόν από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τους: Ευανθία Σκαντζήφη, Φίλιππο Καραμπιάλη, Ελένη Πίπη, Αλεξία Καλλιαρδή, Νίκο Γκουντίδη.

23:30’ «On my Own», συναυλία ελληνικής και ξένης ροκ και ποπ μουσικής.Τη συναυλία παρουσιάζει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλίας.

19:00’ «Ο Κήπος με τα Μυστικά», ανοιχτό θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά σε αμφιθεατρικό χώρο της κοίτης του ποταμού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να ψυχαγωγηθούν, να αυτοσχεδιάσουν, να παίξουν ευχάριστα και δημιουργικά, συμμετέχοντας σε ένα κυνήγι «χαμένου θησαυρού…».πρωτοβουλία των Τμημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού των Λεσχών Πολιτισμού και της Ομάδας Ψυχοπαιδαγωγικής Ενημέρωσης & Εμψύχωσης «Έκφραση».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 20:30’ «Γιατρός με το Στανιό» θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβουνίου.

Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 19:00’ Μουσικό Απόγευμα από τα Τμήματα Μουσικής των Λεσχών Πολιτισμού. Μουσικά Σύνολα μαθητών και καθηγητών των Λεσχών Πολιτισμού Τερψιθέας, Φιλιππούπολης, Χαραυγής, Αγ. Σαράντα, Αγ. Θωμά, Ηπειρώτικων, Ιπποκράτη, Πυροβολικών, Νέας Σμύρνης και Αγ. Γεωργίου θα παρουσιάσουν αγαπημένες ελληνικές μελωδίες.

23:00’ «Ημερολόγιο των Καιρών», Συναυλία με τη Νένα Βενετσάνου. Η φωνή της πρωτοτραγούδησε τον γυναικείο λόγο, ενώ τα τραγούδια της αποτελούν ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της γυναικείας έκφρασης στο Ελληνικό Τραγούδι. 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 Α΄ ΕΞΕΔΡΑ 21:00’ Η Χορωδία των ΚΑΠΗ Λάρισας θα υμνήσει το Ποτάμι. Στη συνέχεια ακολουθεί Συναυλία με κιθάρες “Quitartetto” με διασκευές γνωστών λάτιν και τζαζ κομματιών. που πραγματοποιείται από την Τοπική Εφορεία Προσκόπων Λάρισας σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Β΄ ΕΞΕΔΡΑ 23:00’ Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πηνειού υλοποιούνται

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ από την εκπαιδευτική ομάδα ΑΛΜΑ. 1.Εναέρια Διαπέραση Εντυπωσιακό και ευχάριστο εναέριο πέρασμα πάνω σε τεντωμένο συρματόσχοινο. Ταχύτητα και αδρεναλίνη, προσιτά σε όλους για 2 άτομα ταυτόχρονα.

 2.Ζωγραφική με paintball Στόχευση με 2 όπλα paintball και πολύ χρώμα, σε δύο διαφορετικά διαμορφωμένους στόχους. 3.Πίστα αναρρίχησης Πίστα δυσκολίας ύψους 10μ. με ρυθμιζόμενη κλίση για διαφοροποίηση της δυσκολίας. Προσιτή σε όλους, ενώ ταυτόχρονα εξοικειώνει τον συμμετέχοντα με την αίσθηση του ύψους. Δημιουργεί κίνητρο συναγωνισμού και αυτοπεποίθησης.

4.Τοξοβολία Εγκατάσταση στίβου τοξοβολίας με δύο στόχους για μικρούς και μεγάλους. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διάσχιση της πίστας ενώ όλοι 5.Ποδηλασία Σχεδιασμός πίστας για μικρούς και μεγάλους, με τόξα παιδικά και ενηλίκων. Ειδικά τόξα και για αριστερόχειρες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2008 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

«Στα χρωματιστά μονοπάτια της Κίνας» (με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες)

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: κάθε πρωί 11:00 – 13:00 «Σχεδιάζουμε, Χρωματίζουμε και Μαθαίνουμε για την Κίνα» (Ζωγραφική με χαρτόνι και παστέλ)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα 17:30 – 21:30 «Ταξίδι σε εικόνες της Ανατολής», τρισδιάστατες ξύλινες Παγόδες περιμένουν να πάρουν χρώμα από τους μικρούς μας επισκέπτες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ: 17:30 – 21:30 «Γεωμετρικά τοπία», τρισδιάστατες χάρτινες κατασκευές. 

 ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ: 17:30 – 21:30 «Πήλινος Κόσμος», δημιουργία με πηλό. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: 17:30 – 21:30 «Πήλινος Κόσμος», δημιουργία με πηλό.     

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ: 17:30 – 21:30 «Βεντάλιες της Ανατολής», ζωγραφική – κατασκευή σε χαρτόνι. ·        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: 17:30 – 21:30 «Ένας Δράκος και…μισός», ζωγραφική – κατασκευή σε χαρτόνι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: 17:30 – 21:30 «Ευχές Ταξιδεμένες» Παράλληλα με τις καθημερινές δραστηριότητες θα υπάρχει και η καθιερωμένη ζωγραφική στον τοίχο.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: κάθε πρωί «Ζωγραφίζω το Ποτάμι»

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: πρωί «Εικαστική οικολογική παρέμβαση στο χώρο του εργαστηρίου» / απόγευμα «Ελεύθερα εργαστήρια ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής και πηλοπλαστικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα «Εικαστική οικολογική παρέμβαση στο χώρο του εργαστηρίου» 

 ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα «Εργαστήρι κατασκευών με βασικό υλικό το καλάθι»

  ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα Εργαστήρια ξυλογλυπτικής, πηλοπλαστικής & εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Χαρούμενες Φιγούρες»

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα εργαστήρι κατασκευής λουλουδιού με πλαστελίνη 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα εργαστήρια ψηφιδωτού, ξυλογλυπτικής, πηλοπλαστικής και κατασκευών με θέμα την πεταλούδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: απόγευμα εργαστήρι ψηφιδωτού και εργαστήρι ζωγραφικής με πλαστελίνη «Το βατραχάκι στο Ποτάμι» Ταυτόχρονα θα λειτουργεί και έκθεση με έργα των μαθητών των τμημάτων ενηλίκων των εικαστικών τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού.

 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Καθημερινή λειτουργία κινητής Βιβλιοθήκης – Παιγνιοθήκης για παιδιά

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Καθημερινή Εκπαίδευση Α’ Βοηθειών σε ομάδες ενδιαφερόμενων (παιδιά, ενήλικες)

 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ Καθημερινή εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών και ναυαγοσωστικής, καθώς επίσης και παροχή υγειονομικής κάλυψης Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

ΕΞΟΔΟΣ ;ΚΥΡΙΑΚΗ 15- ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ Κατασκευή & παλαίωση κάδρων με θέματα από το περιβάλλον, τη φύση, το νερό και το ποτάμι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Δημιουργία graffiti σε πανί με τη συμμετοχή όλων με μήνυμα που θα έχει σχέση με το περιβάλλον, τη φύση, το νερό και το ποτάμι. ·        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: Κατασκευή κολάζ με θέμα το περιβάλλον, τη φύση, το νερό και το ποτάμι. ΣΩΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ; Έκθεση ψηφιδωτού, εκπαιδευτικά παραδοσιακά παιχνίδια, “κλείσιμο της Χρονιάς” με συμμετοχή τμημάτων Σ.Ε.Ο. άλλων πόλεων. Επίσης στο περίπτερο των Οδηγών θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πλέον άναμμα της Οδηγικής Πυράς.

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ; Έκθεση Γραμματοσήμων με θέμα: “το νερό πηγή ζωής”, καθώς και προβολή ταινιών με θέμα τα γραμματόσημα.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Εκπαίδευση παιδιών από παππούδες στην κατασκευή παραδοσιακών παιχνιδιών. Επίσης η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. θα «υμνήσει» το ποτάμι.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ: Εκδήλωση: “Τρίτη Ηλικία & Διατροφή. ΟΚΑΝΑ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ «ΑΡΣΙΣ» Δημιουργία και έκθεση εργόχειρων από παιδιά μεταναστών .

Ημέρα Εθελοντισμού. Ομαδικά παιχνίδια.

 ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ;ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-20:30): Εργαστήριο παρασκευής ζαχαρομύγδαλων. ·       

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-19:30): Εργαστήριο κατασκευής πυραύλων. 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-19:30): Εργαστήριο κατασκευής “Ότζο”. 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-19:30): Παιχνίδι σταθμών: “Πώς τον λεν τον ποταμό;”. ·        Συναυλία με κιθάρες “Quitartetto” με διασκευές γνωστών λάτιν και τζαζ κομματιών, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας. 

  ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-19:30): Κινητικά Παιχνίδια.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  “τι ονειρεύεσαι να γίνεις όταν μεγαλώσεις…;” μια δράση με στόχο την προσέγγιση του εργασιακού τομέα από τα μάτια των παιδιών.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Κάρτες με τεχνική Στένσιλ, Κατασκευή με τσόχα και βαμβάκι, θέμα: “Ψαράκια”

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ (20:00):Θεατρικό Δρώμενο: “Ένας Αλλιώτικος Γάμος”.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-21:00): “Ζωγραφίζω με πινέλα και προσφέρω για το σπίτι των παιδιών με αυτισμό…” :ζωγραφική σε ξύλο και πανί, κατασκευές που θα στολίσουν τον Ξενώνα Ελευθερία

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-21:00) : “Ο αέρας του εθελοντισμού κινεί τα πάντα..” :κατασκευή με αεράκι ·       

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-21:00): “Μαθαίνω να αποταμιεύω και να προσφέρω..”: κατασκευή κουμπαρά ·       

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ (18:00-21:00): “Κατασκευάζω τον μικρό εθελοντή…”: κατασκευή δακτυλόκουκλας

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ;Πληροφορίες σχετικά με το θηλασμό, διανομή δωρεάν ειδικής κρέμας για θηλές. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Εγγραφή καινούριων μελών στο μητρώο νέων του Δήμου, επικοινωνία με τους νέους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ -ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ (22:00): Σεμινάριο σκηνοθεσίας. (23:00): Προβολή ταινιών μικρού μήκους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ (22:00): Σεμινάριο κινηματογραφικού ανεκδότου. (23:00): Προβολή ταινίας.

ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ – ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ (19:00): Επίδειξη αναρρίχησης – καταρρίχησης

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ (17:00): Επίδειξη μεταφοράς – διάσωσης τραυματία & επίδειξη διέλευσης προσωπικού σε υδάτινο κώλυμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ (20:30): Επίδειξη αυτοάμυνας ·        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ (21:00): Κατάσβεση Φωτιάς ·        ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ (21:00): Συναυλία από μουσικό συγκρότημα.

ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝΑ «ΑΡΓΙΣΣΑ» Έκθεση έργων των ενοίκων των δομών.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ: “Εθελοντισμός και Τέχνες”: εκδήλωση μουσικό σχήμα, θεατρική ομάδα και ζωγραφική. Επίσης στο χώρο του περιπτέρου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ζωγραφικής: δημιουργία συμμετοχικού έργου με κάρβουνο.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» ·        ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: Παρουσίαση φορέα με οπτικοακουστικό υλικό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ: Επιτραπέζια παιχνίδια.

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ: Έκθεση ζωγραφικής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Παρουσίαση προγράμματος ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Κινητικότητας Νέων. 

 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ: Κατασκευή και Έκθεση χειροτεχνιών από τα παιδιά του Θ.Χ.Π.Λ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: εκπαιδευτικό παιχνίδι: “Κυνήγι του Θησαυρού”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ» ACTION CAMP Εικαστικά με θέμα τον Πηνειό, κατασκευές για παιδιά, παρουσίαση κατασκηνωτικής ζωής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: ”Φεστιβάλ Πηνειού” με έπαθλο την ετήσια συνδρομή της Λέσχης. Ομαδικές και ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και φωτογράφηση σε ειδικό stand με θέμα το ποτάμι. μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά και πραγματοποίηση τριών φωτογραφικών εξορμήσεων.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΝΗΡΕΑΣ» Ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα κολύμβησης, υγείας και φυσικής σωματικής κατάστασης.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ EUROPE DIRECT -Προβολή δραστηριοτήτων του φορέα και ενημέρωση κοινού.

 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.) Ευαισθητοποίηση – αγωγή του κοινού, εκθέματα εικαστικού περιεχομένου. Θεατρικό παιχνίδι. Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΘΕΣΙΣ» Παρουσίαση των πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο φορέας σχετικά με τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την ενίσχυση της απασχόλησης / προβολή προγραμμάτων που υλοποιούνται σε συνεργασία με Δήμο Τυρνάβου και Δήμου Τρικκαίων.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Παρουσίαση και προβολή των δραστηριοτήτων του φορέα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πληροφόρηση του κοινού για περιβαλλοντικά θέματα και προβολή ταινιών οικολογικού περιεχομένου. Επίκεντρο ο ποταμός Πηνειός.

 ΕΛΛΗΝΟΪΣΠΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -Προβολή της Ισπανίας και του Ισπανικού Πολιτισμού. Προβολές ντοκιμαντέρ και σανγκρία (παραδοσιακό ισπανικό κρασί) για τους επισκέπτες.

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» Φωτογραφικό υλικό αστρονομικών φαινομένων. Παρατήρηση του ουράνιου θόλου με τηλεσκόπιο κάθε βράδυ. Εκπαίδευση κοινού σχετικά με τους αστερισμούς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ -Χορευτικό σχήμα Κυπριακής Δημοτικής Παράδοσης ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Προβολή των δραστηριοτήτων με οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφικό υλικό. Έκθεση του αρχείου του συλλόγου, καθώς και επίδειξη ναυαγοσωστικής και τεχνικών από εξειδικευμένο προσωπικό.

 ΙΠΠΟΣ -Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος. «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2008»

«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Πρόκειται για μια διοργάνωση παράλληλη χωρικά και χρονικά με το «Φεστιβάλ Πηνειού», καθώς λαμβάνει χώρα στην απέναντι όχθη του Πηνειού το διάστημα από 15 ως 21 Ιουνίου 2008.

συμμετέχουν: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΚΗΤΟΧΛΩΡΙΔΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενημέρωση σχετικά με τα είδη των μανιταριών καθώς συνταγές με μανιτάρια. 

 ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ (19:00’): Εκδήλωση – Ομιλία «Τρούφα, το υπόγειο μανιτάρι» καλλιέργεια, συλλογή & επίδειξη εύρεσης τρούφας με σκύλους ανιχνευτές.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ (21:00’): «Ο Θαυμαστός Κόσμος των Μανιταριών», ομιλητής: Γ. Κωνσταντινίδης Ερευνητής μυκητοχλωρίδας Ελλάδος.

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Συμμετοχή γυναικείων συνεταιρισμών από πολλές περιοχές, οι οποίοι παρουσιάζουν τα αντιπροσωπευτικά παραδοσιακά προϊόντα του κάθε τόπου. Συμμετέχουν με δώδεκα περίπτερα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έξι περίπτερα,  ενημέρωση του κοινού για τις βιοκαλλιέργειες και η παρουσίαση των προϊόντων που παράγονται με καθαρά φυσικό τρόπο.

ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΘΟΚΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΤΕΧΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ- Έκθεση ανθοκομίας και κηποτεχνίας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΔΗΩ Ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δραστηριότητες του φορέα.

.