Προς την κ.Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδος.

24 Ιουλίου 2008

Ερώτηση κατέθεσε ο Νίκος Βάνης μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου της διαδικτυακής σελίδας (http://www.dorabak.gr/) της Υπουργού Ντόρα Μπακογιάννη, 3-07-2008.

“..Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Δύο ερωτήσεις θα ήθελα να σας υποβάλλω, στις οποίες ευελπιστώ να πάρω  και την απάντηση .

photo16853_passportm.jpg1): Πως βλέπετε το φαινόμενο Barack Obama, ως ενδεχόμενο πρόεδρο της Αμερικής, καιι ποιά προβλέπεται ότι θα είναι η Εξωτερική πολιτική του νέου προέδρου, απένατη στην  Ελλάδα;

2): Εάν, και πότε, θα καταργηθεί η τουριστική ¨βίζα (Visa Waiver program) προς τις ΗΠΑ, και για τους πολίτες της Ελλάδος.

Το θέμα θα λυθεί εντός του έτους 2008;; Εφόσον ήδη δόθηκαν τα προσωικά δεδομένα των Ευρωπαίων, μεταξύ αυτού και των Ελλήνων πολιτών, στα πλαίσια του νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Νίκος Βάνης Δημοσιιογράφος

από την Θεσσαλονίκη – Μακεδονία

“Η Απάντηση από την ίδια την Υπουργό δεν ήλθε ποτέ έως σήμερα, όμως την ίδια ημέρα της επιστολής μου και μέσα σε 3 ώρες επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικώς η στενή συνεργάτιδα της Υπουργού, ρωτάντας  με εάν θα δημοσιεύσω την απάντηση της Υπουργού.

Νίκος Βάνης…(απάντησε)

“..Όχι δεν θα δημοσιεύσω τίποτα, απλώς κάνω μια έρευνα, εάν και κατά πόσο απαντούν τα μέλη της κυβέρνησης στους απλούς πολίτες , και στους μη τηλεοπτικούς  Αθηναίους δημοσιογράφους…

Ιδιαιτέρα υπουργού:”..ά..,. πολύ ωραία , η κυρία Υπουργός θα σας απαντήσει πολύ σύντομα….”

Όσο είδατε εσείς απαντήσεις, άλλο τόσο την είδα και εγώ.

Εντέλει  απάντηση για το ερώτημα δύο, (Εάν, και πότε, θα καταργηθεί η τουριστική ¨βίζα (Visa Waiver program) προς τις ΗΠΑ, και για τους πολίτες της Ελλάδος.),πήρα  από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τα άλλα ερωτήματα  όπως διαφαίνεται θα περιμένω  πολύ ακόμα.

.