Για την περίοδο της ΔΕΘ

21 Αυγούστου 2008

sirtaki3.bmpΜε πολλά και νέα καλλιτεχνικά σχήματα θα εμπλουτιστεί η νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης. Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων, πέρα από τα υπάρχοντα στην περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονίας- Θεσ/νίκη, ετοιμάζουν νέα σχήματα και κυρίως με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράματος για να ανοίξουν τα κέντρα τους στην καρδιά της πόλης (περιοχή σφαγείων). Μουσικά σχήματα για όλα τα γούστα, όμως το ζητούμενο είναι αν και πόσα μέλη της κυβέρνησης ,αλλά και της αντιπολιτεύσεις θα τολμήσουν να ξεπεράσουν την κομματική γραμμή 

και να διασκεδάσουν στα μπουζουκομάγαζα φανερά άλλα Ελληνικά, ώστε να αφήσουν και κανένα φράγκο στις εν λόγω επιχειρήσεις, ξεφεύγοντας από τις καθιερωμένες ταβέρνες και τα πολυτελή εστιατόρια της πόλης.

 Ο κόσμος των επιχειρήσεων των νυχτερινών κέντρων θα περιμένει να δει τους πολιτικούς μας να διασκεδάσουν και στα δικά τους κέντρα όπως ακριβώς διασκεδάζουν στα νησιά του Αιγαίου .Για παράδειγμα στην Μύκονο, Πάρο, κ.λ.π παρελαύνει το μισό επιτελείο της κυβέρνησης όπως και της αντιπολίτευσης με τα πολυτελέστατά κότερα τους.

Από Club σε Club αφήνουν το στίγμα τους ,αλλά και πάνω στα κότερα δεν περνούν και άσχημα ,ούτε βεβαία σεμνά και ταπεινά με τα διάφορα πάρτη σαμπάνιας που οργανώνονται. Γι΄ αυτό λοιπόν έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα ισχύει για την ψυχαγωγία των πολιτικών μας κατά την διάρκεια της ΔΕΘ ύστερα από τις πολλές τυπικές δεξιώσεις με τις πανάκριβες ψαρούκλες και τα γουρουνόπουλα στην σχάρα..

Για να δούμε τι ζεϊμπεκιές θα ρίξουν και τι χρήμα θα αφήσουν όσοι πολιτικοί το τολμήσουν. Αν και ο σημερινός Πρωθυπουργός παλιότερα διασκέδαζε τακτικά σε κέντρα της πόλης που τον ανέδειξε βουλευτή. Μάλιστα στα φοιτητικά του χρόνια ήταν τακτικός θαμώνας στο νυχτερινό κέντρο « Βεντέτα» στην περιοχή του Λευκού Πύργου όπου μέχρι πρόσφατα τραγουδούσε συγγενικό του πρόσωπο .. Μερακλώνοντας με παραγγελιά το τραγούδι «…. βοριάς είναι η αγάπη σου…».

 Στο μεταξύ πληροφορούμαι πώς πολλοί «αντάρτες» βουλευτές έχουν ήδη κλείσει τραπέζια σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της πόλης μας. Έλεγαν μάλιστα σε στενό περιβάλλον τους «…θα πρέπει να σταματήσουμε την κομματική πειθαρχεία κάποιων παλιών πρωθυπουργών της Ελλάδος που είχαν κάνει γκέτο το ελληνικό τραγούδι και τα κέντρα».

Τα είχαν κατατάξει ρατσιστικά ,σε ανθρώπους που διασκεδάζουν με ακούσματα που δεν αντιπροσωπεύουν την νέα τάξη πραγμάτων (που προφανώς οι ίδιοι την υπηρετούσαν) . «Η λαϊκούρα πρέπει να σβήσει μια και καλή…» έλεγαν και συνέχιζαν να φιλοσοφούν για την νέα τάξη πραγμάτων ένας πρώην υπουργός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «…πρέπει να εξαλείψουμε αυτά τα ακούσματα της φτωχολογιάς, να τα ξεριζώσουμε και να περάσουμε σε πιο Αμερικάνικα πρότυπα της ποπ και ροκ μουσικής κ.λ.π…»

Ευτυχώς κάποιοι πολιτικοί μας αντιδρούν έντονα στις παραπάνω πράξεις, γι΄ αυτό και μέχρι σήμερα παραμένει κυρίαρχο το καλό λαϊκό τραγούδι με το μόνιμο σουξέ του λαού «…οι κυβερνήσεις πέφτουν, μα ο κόσμος μένει για να κατεβάζει τέτοιους ανθέλληνες πολιτικούς»

Πάντως πέρυσι και πάλι στην περίοδο της ΔΕΘ αρκετοί βουλευτές, υπουργοί προτίμησαν να διασκεδάσουν σεμνά και ταπεινά σε μπαρ-ρέστωραν (πολυτελείας πάντοτε), όπου ως συνήθως ιδιοκτήτες τυχαίνει να είναι πρώην υπουργοί και βουλευτές.

 Να γιατί έχει σημασία πώς και που θα διασκεδάσουν οι πολιτικοί μας, αλλά και τα προεδρεία σωματείων δημόσιων οργανισμών και όχι μόνο, οπού σύσσωμοι θα βρίσκονται πριν και κατά την διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Θα τιμήσουν και θα δώσουν δουλειά σε όλα τα είδη κέντρων διασκέδασης;; Ή και πάλι μόνο σε ένα μέρος και σε λίγα πρόσωπα θα συγκεντρωθεί το χρήμα και η εξουσία.

Εδώ θα είμαστε για να τα σχολιάσουμε, διότι ουδέν κρυπτόν υπό τον Βάνη.

.