Συνεννόηση Μπουζούκι

27 Αυγούστου 2008

papaioannou-bouzoukiΣε όλο το μεγαλείο της επικρατεί όχι στους δύο, ούτε στους έξι, αλλά στους δέκα συνεταίρους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων στην περιοχή FIX της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση αντί να πετάει με δέκα, έχει πάρει την κατηφόρα. Τα πολλά ευτράπελα, η κακή διαχείριση, το ότι ο καθένας το έπαιζε αφεντικό, όλα αυτά έδειχναν να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα χρωστούμενα. Το τελευταίο συμβάν ήταν με γνωστό και τακτικό πελάτη του κέντρου οικονομικής επιφάνειας, με τεχνική κατασκευαστική εταιρεία ο οποίος διασκέδαζε κάνοντας μεγάλη ζημιά όπως πάντα.

Ζήτησε τον λογαριασμό, ετοίμασε ένα μάτσο Ευρώπουλα και όταν είδε το τελικό ποσό που ήταν υπέρογκο, υπερβολικά φουσκωμένο, από τις 3.000 το πολύ, έγραφε 5.000 Ευρώ, μέτρησε επί τόπου 2.500 κολλαριστά Ευρώ και απευθυνόμενος στον μετρ του είπε

“…πάρε αυτά και πολλά σας είναι…”

Ο ψηλός συνέταιρος ένας από τους δέκα παρακολουθούσε την σκηνή και προτού τα μαζέψει και φύγει ο καλός πελάτης επενέβη με αυστηρό ύφος λέγοντας

“…φίλε θα δώσεις όσα λέει ο λογαριασμός , ούτε σεντς παρακάτω…”

Ο πελάτης τα πήρε στο κρανίο , μουλάρωσε και αποφασισμένος να μην τον πιάσουν (ξανα) κορόϊδο, κάλεσε την αστυνομία. Τα όργανα της τάξης πέρα από τα τυπικά, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα άλλο. Απλώς ηρέμησαν τα πνεύματα, ο πελάτης έφυγε και η επιχείρηση κινήθηκε αλλιώς της επόμενες ημέρες.

Έκοψαν τιμολόγιο των 5.000 Ευρώ ,μείον τα 2.500 που πλήρωσε cash ο πελάτης και για το υπόλοιπο ποσό κλητεύθηκε για να εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο της Θεσ/νίκης (αν ως τότε δεν τα βρουν μεταξύ τους).

Οι δέκα συνέταιροι δεν υπολόγησαν στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος πελάτης που κατά καιρούς τους άφησε τεράστια ποσά σε κάθε έξοδο του,του φέρθηκαν απαράδεκτα ,κάτι που δεν μπορεί να τους το συγχωρήσει.

Γι΄αυτό είναι αποφασισμένος όχι στο ειρηνοδικείο,αλλά και στον Άρειο πάγο  να φτάσει, για να πάρει πίσω και αυτά που τους έδωσε.

Αυτό το γεγονός και πολλά άλλα παρόμοια, δείχνουν πως οι δέκα συνέταιροι δεν είχαν ιδέα από καλό κουμάντο των πελατών και των χρημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους ο ένας από τους δέκα συνεταίρους επιχειρηματίες, μάλιστα ο μεγαλύτερος σε ποσοστό μετοχών, με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην επιχείρηση, έπειτα από το τελευταίο επεισόδιο, σταμάτησε να τσοντάρει άλλο γαι το νυχτερινό κέντρο.

Άλλωστε μόνο έβαζε, αλλά ποτέ δεν πήρε χρήματα από την κατά τα άλλα μεγάλη επιχείρηση, την οποία σε λίγο καιρό έκλεισε κιόλας, μια και ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της παρέας.Έτσι ησύχασε και η τσέπη του, αλλά και ο ίδιος.

 Οι δε υπόλοιποι εννιά συνέταιροι προσπαθούν να μαζέψουν τις μικροοφειλές, απ΄ όσους τους χρωστούν, με τις οποίες βέβαια δεν σώζεται η κατάσταση. Ήταν που ήταν στραβός ο γιαλός, τώρα στραβά αρμενίζει και η βάρκα, που σε λίγο θα μπατάρει.

Η συνεννόηση μπουζούκι των δέκα συνεταίρων είχε ως αποτέλεσμα, αρκετοί από τους εργαζομένους να μείνουν χωρίς δουλειά, και μεροκάματο για τις οικογένειες τους.

Αυτό είναι το πιο τραγικό απ΄όλα. Οι δέκα συνέταιροι έχουν να εισπράττουν και από άλλες επιχειρήσεις που έχουν, όμως οι εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, δεν μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες τους ούτε ένα καρβέλι ψωμί, μέχρι που  να βρουν δουλειά στο νομό με την μεγαλύτερη ανεργία.

Είχαν μυαλό αυτοί οι επιχειρηματίες  για να σκεφτούν και αυτήν την πλευρά;; Όχι βέβαια.

Αλλιώς η κατάσταση σήμερα θα ήταν διαφορετική και με τους πελάτες να συνεχίζουν να διασκεδάζουν , όπως πάντα με τα μπουρμπουάρ για τον κάθε εργαζόμενο, που σήμερα είναι χωρίς δουλειά.   

.