ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

30 Σεπτεμβρίου 2008

esiea.jpgΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία αρχίζει τυπικά η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου. Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 5 π.μ. της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου και θα λήξει στις 5 π.μ. της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου. Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα διεκδικούμε:

-Την άμεση απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου, που εκτός των άλλων στρεβλώσεων οδηγεί στην αφαίρεση του 10% των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. · Την ακύρωση του διορισμού προέδρου στο υπό ενοποίηση ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

– Την απόσυρση κάθε φορολογικής διάταξης που αφορά και θίγει όσους δημοσιογράφους απασχολούνται με ψευδεπίγραφες συμβάσεις «έργου» και με δελτία παροχής υπηρεσιών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους σε απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου.

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί για να ενημερώσουν σχετικά με το Ασφαλιστικό ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΙΚΑ Γιάννης Σωπασής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

.