Η Βουλή προχωρά σε δημιουργία «media group»

31 Οκτωβρίου 2008

on-the-air.gifgreek_parlament.jpgκαι μάλιστα με γοργά βήματα, όπως όλα δείχνουν, η Βουλή των Ελλήνων, η οποία ανακοίνωσε την αναβάθμιση της τηλεοπτικής της παρουσίας, ενώ, παράλληλα με την ενίσχυση της παρουσίας της στο Διαδίκτυο -μέσω του οποίου επίσης παρέχει τηλεοπτικό σήμα-, προχωρά και στη δημιουργία ραδιοσταθμού.

Το κανάλι του Κοινοβουλίου αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων που εκπέμψουν με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία εκπομπής από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για έναν ακόμη κρατικό φορέα παροχής υπηρεσιών ΜΜΕ, ο οποίος, διευρύνοντας διαρκώς το παρεχόμενο προϊόν του και τις υπηρεσίες του (έστω και στα ειδικά θέματα που τον αφορούν και παρά το ότι δεν απορροφά διαφημιστικό κονδύλι), μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο παιχνίδι του «ανταγωνισμού» της ενημέρωσης (αν μη τι άλλο) και μάλιστα με τεχνολογία αιχμής.

 Μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες, τα ΜΜΕ της Βουλής, όχι μόνο πολλαπλασιάζονται αλλά και εκσυγχρονίζονται, αφού επισημαίνεται ότι το κανάλι του Κοινοβουλίου -το οποίο τεχνικά εποπτεύεται από την ΕΡΤ- αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων που εκπέμψουν με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία εκπομπής από την ερχόμενη εβδομάδα (υπενθυμίζεται ότι στις 01.11.2008 «ανοίγει» τυπικά η πιλοτική φάση ψηφιακών εκπομπών στη χώρα μας).

Το κανάλι της Βουλής, από τις 02.11.2008, διευρύνει τις ζώνες μετάδοσης εκπομπών, ντοκιμαντέρ και αφιερωμάτων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του προγράμματός του, ενώ παράλληλα διευρύνονται και οι ώρες μεταδόσεων.

Το νέο πρόγραμμα Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του καναλιού, από Δευτέρα έως Παρασκευή, η μετάδοση του προγράμματος θα αρχίζει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Στο νέο πρόγραμμα του καναλιού προστίθενται μια σειρά από εκπομπές και συγκεκριμένα η εκπομπή «Οι Ελληνες ευρωβουλευτές σε πρώτο πλάνο» (Σάββατο και Κυριακή στις 21:30με τη δημοσιογραφική επιμέλεια των Ματρώνη Δικαιάκου, Αλεξία Κουλούρη και Ειρήνη Αναστασοπούλου),

 η εκπομπή «Τι λέει ο νόμος» εβδομαδιαία κάθε Κυριακή στις 17:00 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 22:30 (Αλεξία Κουλούρη), η εκπομπή «Κοινοβούλια και Τηλεόραση», (Αλεξία Κουλούρη και Ειρήνη Αναστασοπούλου).

 Αξίζει να αναφερθεί ότι στα άμεσα σχέδια της Τηλεόρασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι η μετάδοση, μέσα από το δελτίο ειδήσεων (που μεταδίδεται στις 17.00), ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες των Κοινοβουλίων χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2009, ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής θα εντάξει στο πρόγραμμά του μία ακόμη τηλεοπτική παραγωγή.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που θα παρουσιάζει την καθημερινότητα των βουλευτών, στους νομούς όπου εκλέγονται. Στόχος τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, όπως ανακοινώθηκε εν όψει των νέων αυτών κινήσεων, «είναι να αναδείξει τη δραστηριότητα του Κοινοβουλίου εντός και εκτός συνόρων, να συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών και των σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των άλλων χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και βέβαια να συμβάλει στην ευρύτερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, σε θέματα πολιτιστικού και πνευματικού ενδιαφέροντος, προάγοντας έτσι την έννοια του πολιτισμού και της τηλεοπτικής αισθητικής».

 Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα, προωθείται με ταχείς ρυθμούς και η αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης της Βουλής των Ελλήνων -έργο για το οποίο έχει εγκριθεί κονδύλι 1,17 εκατ. ευρώ./naftemporiki

.