Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας

24 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΕΜΙΕΡΑ Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008 

katsarola.gifΜια παράσταση – θεατρικό παιχνίδι,όπου οι θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα Περίληψη του έργου:

 Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και πολλοί άλλοι φίλοι τους. Μια μέρα φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής.

Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους, ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες ενθουσιάζονται και αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό και το βραβείο.

 Οι Χημικοχωρίτες όμως – ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους – καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο.

Με τα χημικά τους όπλα θα ρίξουν στα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς για να τα καταστρέψουν: φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.

 Μετά θα τους τα αρπάξουν σχεδόν τσάμπα για να χτίσουν και εκεί εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές.

 Έτσι σιγά – σιγά θα γίνουν οι πιο πλούσιοι και θα εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη. Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες χρησιμοποιώντας το καθαρό μυαλό τους και τα δικά τους μέσα, με ένα φανταστικό και πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Συγγραφέας : Λένα Τερκεσίδου Σκηνοθεσία:Ανδρομάχη Μοντζολή Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Σκηνικά : Νίκος Κασαπάκης

Επιμέλεια κίνησης : Βασιλική Σαχπάζη Παίζουν: Παντελής Τσόγκας, Θωμαίς Κρητικού, Δανάη Δασκαλάκη, Όλγα Μουργελά

Εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού: Ία Χρυσανθοπούλου

 Παραστάσεις : κάθε Κυριακή 5μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 12€/ενήλικες & 10€/παιδιά Θέσεις : 100

TEXNIS Οργάνωση Θεάματος Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Τερέζα Λουϊζου

.