Απο το “Ποσειδώνιο” νυχτερινό κέντρο

28 Νοεμβρίου 2008

͉ʏӠʏՑʏՋǓ1-2009Ξεκίνησα την νυχτερινή μου βόλτα στην Αθήνα , όπου πήγα να δω  και να ακούσω τον Νίκο Κουρκούλη τον οποίον βρήκα εντελώς ανανεωμένο, κουρεμένο με κoντές τρίχες στην καράφλα του. Είπα μέσα μου, “ Ε΄… ρε Βάνη, έπιασαν τα λόγια  και η γραφούρα σου..”. Στο ανοιχτό καμαρίνι τον  πέτυχα με ένα συνθεσάϊζερ στα γόνατα να μελετά και να αυτοσχεδιάσει παλιά και νέα τραγούδια που θα εντάξει στο πρόγραμμα του, το οποίο και αναβαθμίζει ενόψει και της νέας του δισκογραφικής δουλειάς.

Τα είπαμε ένα χεράκι, μάλιστα μου τα έχωσε, λέγοντας μου “..Βάνη είσαι σε όλα τα πράγματα ασυμβίβαστος, γι΄αυτό και εγώ πήρα την “μεγάλη” απόφαση να κουρευτώ ύστερα απ΄ αυτά που έγραφες, ότι δηλαδή μοιάζω με γριά…”.

Και οι δυο ρίξαμε το γέλιο της αρκούδας, έπειτα τον άφησα για να ετοιμαστεί για να βγει στο πρόγραμμα του. Πήγα στην σάλα δίπλα στον ηχολήπτη για να παρακολουθήσω το τι κάνει και βγαίνει αυτός ο κρυστάλλινος ήχος που χαρακτηρίζει άλλωστε το “Ποσειδώνιο” όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι και εκεί με βρήκε ένας ευγενικός σερβιτόρος για να με εξυπηρετήσει, αλλά μόνο νερό ζήτησα.

Εκείνη την στιγμή βγήκε και ο Νίκος Κουρκούλης στην πίστα, ξεκινώντας το πρόγραμμα με το νέο του τραγούδι. Ύστερα έπιασε τα παλιά σουξέ, και ένα τραγούδι με το οποίο πήραν φωτιά οι μπάντες των FM στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με τίτλο  “ Δεν μ΄αγάπησες ποτέ σου”. Τον δε επιχειρηματία του κέντρου δεν είχα την τύχη να συναντήσω, όμως βρήκα την κολόνα του μαγαζιού τον μετρ κύριο Μήλιο και τα είπαμε για λίγο.

Το σέρβις εξαιρετικό και με  πάρα πολύ ικανοποιητική κίνηση,παρά ταύτα χρειάζονται να μπουν κάποιες πινελιές  στο στήσιμο του κόσμου. Περίμενα να δω και την καλλιτέχνιδα Κωνσταντίνα Σαμαρά την οποία γνωρίζω πολλά έτη, όταν ακόμα είχε πρωτοεμφανιστεί στα κέντρα της Θεσ/νίκης. Από τότε βέβαια έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Τώρα ετοιμάζει και την νέα της δισκογραφία. Στο καμαρίνι της μου σύστησε και την τρίτη συνάδελφο του σχήματος, μια κούκλα Κύπρια την οποία κάθισα να ακούσω και ως τραγουδίστρια άν ήταν και στο τραγούδι κούκλα. Εντέλει ακούγοντας την έβγαλα το συμπέρασμα πως υπάρχουν καλές φωνές, αρκεί να ψάξει κανείς στα κέντρα, και όχι μόνο από την Tv control , για να βρει ταλέντα , όπως κάνουν κάποιοι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων, πράγμα “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!”.

Έτσι έφυγα πολύ ικανοποιημένος αφού άκουσα και τα νέα τραγούδια του Νίκου Κουρκούλη από τον φρέσκο του δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε, με τραγούδια που σε παραπέμπουν στο παλιό καλό Ελληνικό πεντάγραμμο. Βλέπω δε, ο δίσκος να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, διότι η συνταγή των μεγάλων δημιουργών Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου είναι πάντα πετυχημένη.

Εδώ θα είμαστε για να το δούμε !!!!!!!!!

.