40 ήμερες περπατώ, ψάχνω να βρω πνευματικό…

30 Δεκεμβρίου 2008

http://www.veria-church.gr/images/grey-bible.jpgΑυτό ισχύει για  μεγαλοεκδότη και καναλάρχη ο οποίος βρέθηκε στο Άγιο όρος στην Μονή Βατοπεδίου μαζί με δύο σταρ της έβδομης τέχνης και της τηλεόρασης προτού ακόμα ξεσπάσει το μέγα σκάνδαλο,όχι για να μετανοήσουν, αλλά για να τα ψάλλουν στον ηγούμενο Εφραίμ για την κακή μοιρασιά και το μερίδιο των χρημάτων από τις μπίζνες και τις συμφωνίες που έκαναν από κοινού. Όταν γύρισαν στην Αθήνα από το κανάλι του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη συνέχισαν και δημοσίως να κατηγορούν τα έργα και ήμερες του ηγούμενου.(και όχι άδικα).

Ο εν λόγω καναλάρχης στο παρελθόν είχε πολύ καλές σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδας και τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όμως μετά το θάνατο του, ο νέος αρχιεπίσκοπος μαζί με τον Πατριάρχη άλλαξαν το στάτους στα οικονομικά και την διαχείριση και τα ανέθεσαν σε άλλο επιχειρηματικό πρόσωπο.

 Μήπως αυτό δεν είναι σημείο των καιρών μας;;;

Πως μπορεί να προχωρήσει μπροστά έτσι η ορθοδοξία μας, όταν χάνεται το ήθος ,η ταπεινοφροσύνη και να παίρνει μπάλα ακόμα και τους ιερείς με τα τριμμένα ράσα, οι οποίοι είναι η πραγματική ραχοκοκαλιά της Ορθοδοξίας. Αυτοί που πάντα ήταν και είναι παρών σε κάθε πρόβλημα των πιστών της ενορίας τους ,παρουσίαζαν αθόρυβα μεγάλο και σοβαρό φιλανθρωπικό έργο, εκεί όπου η πολιτεία ήταν απών όπως πάντα.

Ευτυχώς που ακόμα και σήμερα υπάρχουν ιερείς τέτοιου βεληνεκούς , όμως είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού που ακόμα δεν έχουν ξεπουληθεί στο δόγμα της Νέας τάξης πραγμάτων για τα υλικά αγαθά και μόνο. Παραμένουν άγιοι και ταπεινοί όπως αρμόζει στην μοναχική ζωή όπου είναι ταγμένοι, όπως είναι και η φωτεινή μορφή του οσίου πατήρ Παΐσιου ο οποίος και στη ζωή και μετά την κοίμηση του εμπνέει, θαυματουργεί χιλιάδες πιστούς απ΄ όλον τον κόσμο , όλων των ηλικιών, κόντρα στο σημερινό ψεύτικο κόσμο χωρίς όραμα στιγματισμένης εποχής.

Μήπως για μας τους αμαρτωλούς Έλληνες ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες, στον πολιτισμό μας χωρίς ανταλλάγματα, μπας και ξαναβρούμε το ιδανικό τρίπτυχο “ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ “με το όποιο πορευόμασταν και μεγαλοδημιουργούσαμε εις τους αιώνες των αιώνων.

.