ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

25 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΔΡ. ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

GRIECHISCHE GESELLSCHAFT IN ÖSTERREICH ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

sae.jpgΈλληνίδες, Έλληνες , Την 25η Μαρτίου 1821, η Ελλάδα ολόκληρη, ο κόσμος ολόκληρος υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής. Μια χούφτα άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, με καρδιά ήρωα και όραμα ξεσηκώθηκαν ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Τις αξίες εκείνες που είναι διαχρονικά συνηφασμένες με την Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, αξίες που καθορίζουν την πορεία μας στον χρόνο ως Έλληνες. Η χώρα μας δοξάστηκε μέσα από το αίμα των ηρωϊκών μορφών του ’21, παραδίδοντας στην ανθρωπότητα μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ένα νέο κεφάλαιο δόξας λαμπρής στην παγκόσμια ιστορία, δημιουργώντας ένα κίνημα Φιλελληνισμού. Στην σημερινή ημέρα σύσσωμος ο Ελληνισμός όπου γης αποτίνει φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και συνάμα εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

greece.gifΕλληνισμός και Ορθοδοξία για ακόμη μια φορά δείχνουν τον δρόμο και θέτουν τις προϋποθέσεις για την αναγέννηση της κληρονομιάς μας. Η εθνική μας επέτειος δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε το παρελθόν, αλλά και να αντλήσουμε ελπίδα και δύναμη για το μέλλον. Ο εθνικός ξεσηκωμός που οδήγησε στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, στηρίχθηκε στην δύναμη της Ελληνικής ψυχής, στην υπέρτατη θυσία, στην πίστη και την ανιδιοτέλεια, την ομοψυχία των Αγωνιστών της Επανάστασης.

Τα ίδια ιδανικά επιστρατεύουμε και σήμερα για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής, να εμφυσήσουμε στους νέους μας την ηθική υπερηφάνεια, να τους δώσουμε στόχους και κίνητρο να αξιοποιήσουν την κληρονομιά του πολιτισμού μας μέσα σε μια παγκόσμια κοινωνία που μαστίζεται από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Την 25η Μαρτίου 1821, οι Έλληνες έδωσαν μιαν υπόσχεση, ότι θα αγωνιστούν για την Ελευθερία.

Για εμάς, τους Έλληνες απανταχού της γης, παιδιά των ηρώων του ’21, το χρέος απέναντι στην ιστορία μας είναι βαρύ. Δίνουμε λοιπόν μια νέα υπόσχεση σήμερα, να διαφυλάξουμε την Ταυτότητά μας, την Ορθόδοξη Πίστη και τις αξίες του Πολιτισμού μας, με ενότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές, αγκαλιάζοντας όλους τους λαούς.

“Σε σας μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο που μεις λευτερώσαμε…”.

(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

.