«Τουριστικές διαδρομές» από τον ΟΑΣΘ

15 Απριλίου 2009

newb_8.gif

thessalon3.bmp Μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την τόνωση της τουριστικής αγοράς και την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ,κ. Παπαγεωργόπουλο από 1η Ιουνίου θα δρομολογηθεί «πολιτιστική λεωφορειακή γραμμή» στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και με προγραμματισμένες στάσεις στα κυριότερα μνημεία της πόλης, όπως τα Ανάκτορα του Γαλερίου, την Καμάρα, τον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα, τα Βυζαντινά Τείχη, τον Πύργο Τριγωνίου, το Κουλέ Καφέ, τη Μονή Βλατάδων, τους Κήπους του Πασά, κ.ά.

«Πρόκειται για μια πολιτιστική διαδρομή 16 συνολικά στάσεις, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης, που θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική προβολή της πόλης, τη στιγμή μάλιστα που και η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση μέχρι τέλους του χρόνου επτά λεωφορείων με κυκλική διαδρομή στα όρια του ιστορικού κέντρου της πόλης». Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε: «Οφείλω να συγχαρώ τον ΟΑΣΘ για την πρωτοβουλία του αυτή που έρχεται αν συμπληρώσει ανάλογες ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την τόνωση της τουριστικής αγοράς και την προβολή των ανεκτίμητων αρχαιολογικών μας θησαυρών».

ΟΑΣΘ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

.