Μίκης Θεοδωράκης κατά τους χειρότερους εχθρούς της πατρίδας μας.

15 Απριλίου 2009

theodorakis.jpg«Κατά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται περιέργως όλο και πιο πολλά κρούσματα διαφόρων τύπων (‘όπως τον Καθ. Ηρακλείδη), οι οποίοι με δήθεν επιστημονικό μανδύα έχουν το θράσος να εκφράζουν δημοσίως “απόψεις” που ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας μας θα δίσταζαν να διατυπώσουν.

“Απόψεις” που αφορούν την ιστορία, την ακεραιότητα, το ήθος και τα συμφέροντα του λαού μας, που για να αποκτηθούν και να διαφυλαχθούν χρειάστηκαν διαρκείς αγώνες και υπεράνθρωπες θυσίες από μέρους των Ελλήνων.

Και διερωτώμαι αν πράγματι τα ονόματα όλων αυτών είναι Ελληνικά και όχι ψευδώνυμα Τούρκων, Σκοπιανών ή… Αμερικανών, που είναι οι ενορχηστρωτές αυτής της άθλιας και σκοτεινής προσπάθειας, η οποία έχει σκοπό να μας διαλύσει διανοητικά, ψυχικά, ηθικά και εθνικά, δεδομένου ότι ο λαός μας “δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις”.

Γιατί ήταν και είναι υπερήφανος για την Ιστορία του, τις ηθικές παρακαταθήκες και τις πολιτισμικές του παραδόσεις.

Οσο για το Σκοπιανό, είναι στο βάθος ένα γελοίο θέμα, όσο είναι γελοία η άποψη ότι οι κάτοικοί του είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι πρόκειται για νομάδες σλαβικής καταγωγής που ήρθαν στη γειτονιά μας τον 6ο αιώνα και μόνο ο Θεός γνωρίζει ποιοι ήσαν, πού ήσαν και τι έκαναν οι πρόγονοί τους την εποχή κατά την οποία ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος επιχειρούσαν να ενώσουν τους Ελληνες εκείνης της εποχής, ακριβώς γιατί ως Μακεδόνες θεωρούσαν τον εαυτό τους κομμάτι αναπόσπαστο της ενιαίας Ελλάδας.

Ολα τα άλλα τα θεωρώ μια άθλια προπαγάνδα, που, όπως είπα, έχει στόχο να μας διαλύσει παντοιοτρόπως. Και αλίμονο αν υπάρχουν άνθρωποι με ελληνικό όνομα που συμμετέχουν συνειδητά σε αυτή τη βρομερή εκστρατεία και μάλιστα σε μια εποχή τόσο δύσκολη και κρίσιμη για τη χώρα μας».

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Αθήνα, 10/4/2009/

πηγή;thermopila

.