Το Άγιο Φως απο τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα

18 Απριλίου 2009

ImageΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα, με ειδική πτήση η οποία θα αναχωρήσει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” την ίδια ημέρα στις 18:30.

Κατά την άφιξή του θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού κράτους. Η τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, παρουσία εκπροσώπων όλων των ορθοδόξων εκκλησιών.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επίσης το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας με 17 προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ με την πτήση για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα μεταφερθεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Τέλος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

πηγή;.romfea.

.