Ίδρυση γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη

25 Ιουνίου 2009

greek_parlament.jpgΕρώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα την «Ίδρυση γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη».

 «Η ίδρυση και λειτουργία γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και για την πάταξη της διαφθοράς. Συγχρόνως θα συμβάλλει στην επίτευξη της αποκέντρωσης υπηρεσιών και θα δώσει τη δυνατότητα για ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Συνηγόρου, σε όλους τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας», αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας

και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ίδρυσης γραφείου Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και εάν προτίθεται να επισπεύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

.