Αντώνης Αντωνιάδης :”Ο Λύκος της Σπάρτης”

28 Ιουνίου 2009

Ιστορικό Μυθιστόρημα ,βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Σπαρτιάτη Αριστόδημου, την οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος στα βιβλία του Πολύμνια και Καλλιόπη.

Ήταν ο μοναδικός επιζών των τριακοσίων ανδρών του βασιλιά Λεωνίδα και συγκεκριμένα αυτός που του ανατέθηκε να αναγγείλει στη Σπάρτη τα τεκταινόμενα στη Μάχη των Θερμοπυλών.

Οι Σπαρτιάτες όμως τον κατηγόρησαν για δειλία. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή του Αριστόδημου μετά τη φυγή του από μια Σπάρτη που τον χλεύασε και τον έδιωξε μακριά της και ενώ ο ίδιος έχει θέσει ως στόχο να αποκαταστήσει το όνομα και την τιμή του.

Είναι εποχή δύσκολη. Εποχή πολέμου και οι αξίες των ανθρώπων περνάνε σοβαρή κρίση.

Ο φόβος και ο θάνατος καθορίζουν τις σκέψεις και τις πράξεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο και οι Έλληνες μετατρέπονται σε πρόσφυγες, προδότες, συνωμότες, αλλά και σε ηρωικούς πολεμιστές…

Ο Αντώνης Αντωνιάδης μέσα από την κεντρική φιγούρα του έργου, των προσώπων που συνδέονται μαζί του και των περιστατικών που διαδραματίζονται καταφέρνει να αναδείξει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής στην Αρχαία Ελλάδα:

πόλεις–κράτη, καθημερινές συνθήκες ζωής, ατμόσφαιρα και συνήθειες, ζωντανές μάχες, ιστορικά πρόσωπα με σάρκα και οστά.

Με βαθιά γνώση της εποχής που πραγματεύεται, με ικανότητες αξιοποίησης των ιστορικών πηγών και αφηγηματική δεινότητα ο συγγραφέας χαρίζει στους αναγνώστες τη χαρά να εντρυφήσουν ταυτόχρονα στην ιστορία και τη μυθιστορία.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Δράμα. Αποφοίτησε από τη σχολή φυσικοθεραπείας του Βελιγραδίου και όπως συμβαίνει σε μεγάλη κατηγορία επιστημόνων δεν ασχολήθηκε ποτέ με το αντικείμενο των σπουδών του γιατί τον κέρδισε η γραφή.

Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ και διευθυντής του περιοδικού ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Το 2003 οργάνωσε την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΥΛΕΣ η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ3.

Με κείμενά του έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά βιβλία και από τις εκδόσεις ΑΓΝΩΣΤΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:

Δελφοί: Οι πολιτικοί σχεδιασμοί του ιερατείου Παράξενες διηγήσεις αρχαίων Ελλήνων.

Κατοικεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

“Ο Λύκος της Σπάρτης”

Σγγραφέας: Αντώνης Αντωνιάδης

Οι Εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα, με θητεία στην ανάδειξη ελλήνων δημιουργών κόμικς, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο της εκδοτικής δραστηριότητάς τους, με την κυκλοφορία του ιστορικού μυθιστορήματος ,” ΟΛύκος της Σπάρτης “του συγγραφέα και δημοσιογράφου Αντώνη Αντωνιάδη.

ISBN: 978-960-87942-6-9

Διαστάσεις: 20,50Χ14,00

Σελίδες: 400

Τιμή: 19 €

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δέσποινα Τσούμα

τηλ.: 6977298413, 2103819959,

e-mai: speirart@yahoo.gr

.