Ανοίγει εντυπωσιακά η αυλαία των 44ων “Δημητρίων”

25 Αυγούστου 2009

thessalon3.bmp Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του από την ποιότητα των εκδηλώσεων που καταγράφονται στο φετινό πρόγραμμα των 44ων «Δημητρίων» , τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο θεσμός των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο : 

-Η αυλαία των φετινών «Δημητρίων» θα ανοίξει με ένα από τα μεγαλύτερα εικαστικά γεγονότα των τελευταίων ετών, την έκθεση έργων του διάσημου ζωγράφου Μιρό, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Τελλόγλειο.

-Την ίδια μέρα, 6 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στο Θέατρο Δάσους τους “ΠΕΡΣΕΣ” του Αισχύλου, μια παράσταση που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση φέτος στην Επίδαυρο. Σκηνοθεσία : Ντιμίτρι Κότσεφ, Συντελεστές : Αμαλία Μουτούση, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Κουρής, Νίκος Καραθάνος, Στεφανία Γουλιώτη κ.α.

-Την επόμενη ημέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο διάσημος τενόρος JOSE CARRERAS στο πλαίσιο των «Δημητρίων» θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερα χρόνια και ο Τζουλιάνο Παβαρότι στο πλαίσιο των «Δημητρίων» είχε προσκληθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε δώσει μια ανεπανάληπτη συναυλία στο Θέατρο Γης.

-Η εναρκτήρια συναυλία των Φετινών «Δημητρίων» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής με τη σύμπραξη της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και με σολίστες τους Δημήτρη Σγούρο και Γεώργιο Λαζαρίδη.

-Επίσης στις 14 Σεπτέμβριου η διάσημη Ισπανίδα ντίβα και μούσα του βραβευμένου με όσκαρ σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ, Λουίζ Καζάλ, θα τραγουδήσει στο Θέατρο Δάσους τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Τέλος μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπάρξουν «Ορχήστρες του Δρόμου» που θα εμφανιστούν στα πάρκα της Νέα Παραλίας και του Λευκού Πύργου, το «Θέατρο του Δρόμου» με παρελάσεις και ακροβατικά δρώμενα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, παραστάσεις Ινδικής και Ισπανικής μουσικής, παράσταση μιούζικαλ, συναυλίες με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, εικαστικά από το Ίδρυμα Νταλί και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Κάζα Μπιάνκα , κ.α.

Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε : «Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβριο! Το πλήρες πρόγραμμα των «Δημητρίων» θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε ειδική συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου».

.