Θεατρική παράσταση -“ΣΏΜΑ”

7 Αυγούστου 2009

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΩΝ 2009 – ΣΥΡΟΣ

Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις μετά από 7 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Ερμουπόλεως και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κυβέλη παρουσιάζει την μελέτη-παράσταση «σώμα» πάνω στο σύνολο του έργου του Γιάννη Ρίτσου.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στο Μουσείο Κυβέλης στην Ερμούπολη, στα πλαίσια της έκθεσης: Η Μιράντα Μυράτ και το θέατρο του βουνού όπου γίνεται αναφορά στον ποιητή, την πολιτική και καλλιτεχνική του επιρροή στο θέατρο του βουνού.

Πρεμιέρα: 17 Αυγούστου 2009

Παραστάσεις: 17 έως 21 Αυγούστου 2009

Στη συνέχεια η παράσταση αυτή πρόκειται να περιοδεύσει τους χειμερινούς μήνες στα νησιά των Κυκλάδων.

100 χρόνια μετά τη γέννηση του ποιητή, ο πολιτικός και βαθιά αισθησιακός λόγος του ποιητή εξακολουθεί να είναι επίκαιρος.

Το ανθρώπινο σώμα στην ποίηση του Ρίτσου κρατά κυρίαρχη θέση. Το ανθρώπινο σώμα που στέκεται, αγωνίζεται, βασανίζεται, διώκεται.

Το ανθρώπινο σώμα που λατρεύεται, ερωτεύεται, διεκδικεί, επιθυμεί, αποκαλύπτεται. Επιλέγουμε το σώμα για να ξαναδιαβάσουμε μέσα απ’ αυτό την ποίηση του Ρίτσου. Ν’ ανακαλύψουμε από την αρχή τις αντιφάσεις και τις συγκρούσεις του. Ν’ αφουγκραστούμε και να κατανοήσουμε μέσα από κινήσεις, στάσεις και θέσεις τον πολιτικό και παράλληλα τον ερωτικό Ρίτσο.

Η επανάσταση είναι μια ερωτική πράξη – πράξη καθολικά σωματική, πράξη όπου ο Λόγος ταυτίζεται απόλυτα με την Κίνηση και γίνεται.

“ΣΏΜΑ”
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου

Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας

Φωτογραφίες: Στεφανία Μιζάρα

Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία ΠΟΛΙΣ

.