Εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών περιφρούρησης του δάσους Σέιχ -Σου

25 Σεπτεμβρίου 2009

thessalon3.bmpΟ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, ενόψει της ολοκλήρωσης της αντιπυρικής περιόδου 2009, θα βραβεύσει τους εθελοντές περιφρούρησης, απονέμοντας αναμνηστικά δώρα και διπλώματα ως ένδειξη ευχαριστίας για την προσφορά τους στην προστασία του Σέιχ Σου.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο καταφύγιο των προσκόπων στο Χορτιάτη, θα συμμετέχουν η Κοινωνική Οικολογική Δράση Ελλάδος, ο Α.Σ Γέραξ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Ένωση Παλαιών Προσκόπων 8ου Συστήματος Προσκόπων Τούμπας Θεσσαλονίκης, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και απλοί εθελοντές.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εμπράκτως αποδείξει ότι η προστασία του δάσους αποτελεί βασική προτεραιότητά του, αναλαμβάνοντας κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους αρμόδιους φορείς, πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του περιαστικού πνεύμονα της πόλης μας.

Μέσω της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας, όχι μόνο δραστηριοποιούνται και οργανώνονται εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης του Κέδρινου Λόφου, αλλά πραγματοποιούνται καθ΄όλη τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων, καθημερινές περιπολίες επί 24ωρου βάσεως, με δίκυκλα και περιπολικά στον Κέδρινο Λόφο, ειδικά όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός.

.