“Βοριάς είναι η αγάπη σου”

29 Οκτωβρίου 2009

KOSTARASΤο άσμα αυτό του Γ.Ζαμπέτα, αφιέρωσε εξαιρετικά ο καλλιτέχνης Χρήστος Κωσταράς στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

karamanlis.jpgΟ αποχωρών πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής τα βρόντηξε όλα και έφυγε προ ημερών για μεγάλη ξεκούραση στο χωριό Δολό Πωγωνίου Ιωαννίνων με την οικογένεια του, με καλούς φίλους,  με ελάχιστη και διακριτική φρουρά, επιλέγοντας πάντα τον μοναδικό παραδοσιακό ξενώνα του Χριστόφορου (Φόρη) Κωσταρά, θείο του καλλιτέχνη Χρήστου Κωσταρά.

Ο καλλιτέχνης την ημέρα του Αγίου Δημητρίου βρισκόταν στην παρέα του Κ. Καραμανλή, αφιερώνοντας του αγαπημένα τραγούδια με την συνοδεία ενός μπουζουκιού.

Ανάμεσα στο χαβαλέ, τα αστεία, ο καλό κρασί, και το τσίπουρο το κέφι στην παρέα είχε ανάψει.

“ ..Τραγούδα μου Χρήστο το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα, “Βοριάς είναι η αγάπη σου” (το οποίο ερμήνευσε ως πρώτη εκτέλεση ο Στέλιος Καζαντζίδης),ζήτησε πολλές φορές ο Κώστας Καραμανλής από τον Χρήστο Κωσταρά, όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

“..Η βραδιά ήταν αξέχαστη. Είδε έναν μεγάλο πολιτικό όπως είναι ο Κώστας Καραμανλής να απολαμβάνει την ξεκούραση με απλά και αγνά πράγματα. Να διασκεδάζει, και να τραγουδά τα τραγούδια του λαού, να αστειεύεται, και να χαμογελά.

Εξέφρασε όμως και την πικρία , την μεγάλη απογοήτευση του, λέγοντας χαρακτηριστικά ,

“….Σ΄ όλους έδωσε 100% ελευθερία για να δημιουργήσουν, και αυτοί ούτε το 30% δεν προσέφεραν. .

..Τους είπα να εργάζονται σκληρά, και αυτοί με εξέθεσαν…

.. Τους είπα να ασχοληθούν με τον λαό, και τα προβλήματα του, και αυτοί κοιτούσαν πως θα βολευθούν στις πολυτέλειες…

.. Με απογοήτευσαν αφάνταστα. ..

..Στο γραφείο μου σωρηδόν έρχονταν τα παράπονα του κόσμου..”

Έπειτα και πάλι χαμογέλασε προφανώς για να φτιάξει το κλίμα, και με τα τραγούδια του Χρήστου Κωσταρά διασκέδασε όλη η παρέα στο φιλόξενο και γνώριμο ξενώνα, απ΄ όπου ο Κώστας Καραμανλής θα αποχωρήσει τέλος της ευδομάδας .

Καλή ξεκούραση κύριε Καραμανλή.

.