Στα δικαστήρια οι πρωταθλητές πάλης

25 Νοεμβρίου 2009

1.gif Μήνυση στους καταληψίες προπονητές και αθλητές υπέβαλε η ΕΟΦΠ Ι.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ οι προπονητές και οι αθλητές της πάλης, μεταξύ των οποίων ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσε εναντίον τους η διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΕΟΦΠ), υποστηρίζοντας ότι άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ομοσπονδία κατέλαβαν τα γραφεία της, τα οποία την επομένη τα βρήκαν «με ανοιχτές πόρτες και παρατημένα από τους εισβολείς» .

Οι προπονητές με απόφαση του συλλόγου τους κατέλαβαν τη Δευτέρα τα γραφεία της ΕΟΦΠ διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου τους κ. Γιάννης Αθανασιάδης κατηγόρησε την Ομοσπονδία ότι με την απόφασή της θέτει σε κίνδυνο τη ζωή νέων αθλητών οι οποίοι καλούνται πλέον να παλέψουν με έμπειρους αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Δεν θέλουν να γίνουν οι τοπικοί αγώνες για να μην αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου πολλά σωματεία στην επερχόμενη γενική συνέλευση.Θα συνεχίσουμε την κατάληψη και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε ακόμη και σε απεργία πείνας» υπογράμμισε ο κ. Αθανασιάδης.

Ο 4ος ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και πρόεδρος της Ενωσης Σωματείων Αττικής και Νήσων κ. Κώστας Θάνος κατήγγειλε ότι οι αγώνες ματαιώθηκαν δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους και αναρωτήθηκε πού πήγαν τα 2,5 εκατ. ευρώ που η Ομοσπονδία εισέπραξε τον τελευταίο χρόνο από τη ΓΓΑ και οι 450.000 ευρώ από την ΕΟΕ και σήμερα η ΕΟΦΠ ζητεί από τα σωματεία να πληρώσουν τα έξοδα συμμετοχής τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα./BHMA

.