Χάκερ βγάζουν στο φως «παραποιημένα» στοιχεία για το κλίμα

28 Νοεμβρίου 2009

hackin.jpgΕΓΓΡΑΦΑ και ηλεκτρονική αλληλογραφία που υπέκλεψαν χάκερ από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα ερευνών στον κόσμο για τις κλιματικές αλλαγές, δείχνουν ότι πολλές φορές το επιστημονικό προσωπικό του συμφωνούσε να παρουσιάσει τα στοιχεία με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζεται η ανθρώπινη ευθύνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 Οι χάκερ χτύπησαν τη Μονάδα Κλιματικών Ερευνών στο βρετανικό πανεπιστήμιο Εast Αnglia, δημοσιοποιώντας περίπου 3.000 έγγραφα και περισσότερα από 1.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές. 

Γι΄ αυτούς που δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντι στην άποψη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν τη χειραγώγηση από την πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας.

«Μόλις ολοκλήρωσα το τρικ του Μάικ αυξάνοντας τις πραγματικές τιμές των θερμοκρασιών κάθε σειράς τα τελευταία 20 χρόνια (από το 1981) για να μην φανεί η πτώση» αναφέρεται σε e-mail με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 1999 που υπογράφει ο Φιλ Τζόουνς.

Οι επιστήμονες του κέντρου, πάντως, υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενο των εγγράφων και της αλληλογραφίας δεν είναι παρά μια συνηθισμένη ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σε διάφορα επιστημονικά θέματα.

 Από την πλευρά της η Γκρίνπις τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, η Βασιλική Εταιρεία στη Βρετανία, η ΝΑSΑ και οι μεγαλύτεροι επιστήμονες στον κόσμο δεν μπορεί να ανήκουν σε μια μυστική παγκόσμια οργάνωση εναντίον της αλήθειας».πηγή: ΤΑ ΝΕΑ ,anelegantchaos.org/cru/index.php

.