Η ζεϊμπεκιά της ψυχής του Νίκου Οικονομόπουλου

18 Δεκεμβρίου 2009

͉ʏӠωʏ͏̏ЏՋϓnewb_8.gif Ο ολοκληρωμένος δίσκος του Ν. Οικονομόπουλου με τίτλο “Κατάθεση ψυχής”, είναι πολλά υποσχόμενος, και συνάμα ελπιδοφόρος για το Ελληνικό πεντάγραμμο που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί, διότι βομβαρδίζεται από τραγούδια Αγγλοσαξονικού τύπου, τόσο στον ήχο, όσο και στο ρυθμό, που μόνο Ελληνικά δεν είναι.

Από το δίσκο ξεχωρίσαμε το ομότιτλο τραγούδι “Κατάθεση ψυχής”, μια κλασική ζεϊμπεκιά, ένα εξαιρετικό λαϊκό τραγούδι που θυμίζει παλιές καλές αποχές του Λαϊκού τραγουδιού που σίγουρα όλοι μας έχουμε νοσταλγήσει τα τελευταία χρόνια.

Το εν λόγω κομμάτι είναι ντυμένο με μπότα μπουζουκιού, κλαρίνο, κιθάρα, ντραμς, πλήκτρα, και πολλά άλλα μουσικά όργανα. Είναι μια ζεμπεκία που έρχεται να μπεί στην προίκα του Νίκου Οικονομόπουλού αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η τελευταία του ζεμπεκιά “Άκουσα”. Βλέπω δε, ότι θα γίνει το τραγούδι της χρονιάς, όπως άλλωστε λέει και το ρεφραίν “…εγώ κατάθεση ψυχής, και εσύ ταξίδι αναψυχής…”.

 Άλλα τραγούδια που ξεχωρίσαμε επίσης απο τον δίσκο είναι οι μπαλάντες “Ξεκαθάρισα”-,“Mού πε μια ψυχή” ,“ Η αλήθεια να λέγεται” και το άκρως λαϊκό “Το Μαύρο χρώμα”, το δυναμικό “Τίποτα στο τίποτα” και το εξάρι “Τι θα κάνω με σένα” που ακούγεται ήδη απο τις ραδιοφωνικές μπάντες.

Ενώ γεγονός είναι ότι όλος ο δίσκος χτυπάει υψηλά στάνταρ ποιότητας με προσεγμένη δουλειά απ΄ όλους τους δημιουργούς των τραγουδιών, αλλά και στην εκτέλεση του καλλιτέχνη, που αναμφίβολα έκανε κατάθεση ψυχής , δικαιώνοντας έτσι και τον τίτλο του δίσκου.

Είναι δε βέβαιο, ότι ο δίσκος περιλαμβάνει 6-8 τραγούδια σουξέ.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο !!!!!

Τέτοιες δουλειές το Ελληνικό Φαινόμενο πάντα θα τις επικροτεί.

 

.