Παππάς Βενέδικτος: «Ευχαριστώ τον απίθανο κ. Κασναφέρη»

28 Δεκεμβρίου 2009

 Από το περασμένο καλοκαίρι είναι παίκτης της Μόναχο 1860.

Από το ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο, και δη τη Scoda Ξάνθη, που ήταν ο τελευταίος του σταθμός στη Super League, έφυγε χωρίς να ήταν επιλογή του, όπως δήλωσε ο Χάρης Παππάς στο “dafna.gr”, τονίζοντας τον αρνητικό ρόλο του Γιώργου Καζναφέρη τόσο στη δική του αποχώρηση αλλά και στη φετινή πορεία της ακριτικής ομάδας.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδος για μένα, καθώς μου ζητήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας να λύσω μετά από μόλις ένα χρόνο το τριετές συμβόλαιο μου.

Πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβεται ο απίθανος κ. Κασναφέρης (τεχνικός διευθυντής στην Ξάνθη από το 2008), χάρη στα έργα του οποίου η Ξάνθη κατρακύλησε στο βαθμολογικό πίνακα και θα βρισκόταν με το ένα πόδι στη Β΄ Εθνική, αν δεν ερχόταν ο κ. Ματζουράκης.

Εγώ από το καλοκαίρι ακόμη είχα προειδοποιήσει τον κ. Πανόπουλο, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, ότι η έλευση ανθρώπων παντελώς ξένων προς την ομάδα, όπως ο κ. Κασναφέρης, ίσως αποδειχτεί μοιραία. Εγώ, πάντως, εκ των υστέρων οφείλω «ευγνωμοσύνη» στον αγαπητό κ. Κασναφέρη, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα ν’ αγωνιστώ σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε κατάμεστα γήπεδα».

Ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται στο γερμανικό σύλλογο από το καλοκαίρι και παρότι η αρχή ήταν δύσκολη, ο Χάρης Παππάς γνωρίζει ότι το ποδόσφαιρο είναι στοίχημα που πρέπει να αγωνιστείς αρκετά για να κερδίσεις.

«Αρχικά είχα πρόβλημα με την ένταση των προπονήσεων, γεγονός που μου κόστισε και τον παραγκωνισμό από τη βασική ενδεκάδα. Τον τελευταίο καιρό εγκλιματίστηκα όμως πλήρως σ’ αυτό το επίπεδο μ’ αποτέλεσμα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος εδώ και ελπίζω να παραμείνω πολλά χρόνια εδώ, καθότι με γεμίζει απ’ όλες τις απόψεις».

Της μεταγραφής του στην ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε το πέρασμα του βραχύσωμου επιθετικού από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, οι οποίες αν και αμφότερες σύντομες, δεν του άφησαν το ίδιο θετικές αναμνήσεις.

«Από τον Ολυμπιακό δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο, μου φέρθηκαν άψογα, κάτι που δεν ισχύει για την ΑΕΚ. Εκεί μου ζήτησαν να φύγω από την ομάδα μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Παρ’ όλα αυτά με στενοχωρεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ ταλανίζεται από προβλήματα και ελπίζω να βρει το δρόμο της και να επιστρέψει στις επιτυχίες».

Τέλος, ο Χάρης Παππάς αναφέρθηκε και στο στοίχημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον προσωπικό του πόθο αλλά και στις πιθανότητες που έχει ώστε να βρεθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, το ερχόμενο καλοκαίρι. «Εκ πρώτης όψεως φαντάζει όντως όνειρο, αλλά επειδή γνωρίζω ο τι ο κ. Rehhagel παρακολουθεί το γερμανικό πρωτάθλημα, πιστεύω ότι αν συνεχίσω να αγωνίζομαι και να έχω καλή απόδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί το όνειρο αυτό».

.