“Τον πόνο στα μάτια κοιτάζω” – Πίτσα Παπαδοπούλου

22 Δεκεμβρίου 2009

«Η αγάπη τα πάντα μπορεί» 

newb_8.gifcd-emi-2009.jpg Υπάρχουν πολλοί δίσκοι κάθε χρόνο που κυκλοφορούν για λόγους charity – και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνήθως η αφορμή είναι μια οργάνωση, ένας σύνδεσμος, ένας σκοπός και πίσω απ’ αυτούς τους δίσκους βρίσκονται κατά βάση ομάδες ανθρώπων με ευαισθησίες, ενασχόληση με τα κοινά αλλά και άνθρωποι που πάσχουν ή συμπάσχουν με το «αίτιο» που δημιουργεί και την ανάγκη μιας μουσικής πρότασης.

To CD που κρατάτε στα χέρια σας χρειάστηκε περισσότερους από 18 μήνες για να ολοκληρωθεί, όχι γιατί η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών καθυστερούσαν δημιουργικά αλλά περισσότερο γιατί αυτή η δουλειά, που συνέδεε Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες, χρειαζόταν τον χρόνο της ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι ερμηνευτές, οι κατάλληλες ημερομηνίες ηχογραφήσεως αλλά και να γίνει κτήμα όλων όσων συμμετέχουν ότι ο σκοπός που υπηρετεί ο δίσκος αυτός μπορούσε τελικά να ξεπεράσει και προβλήματα που έμοιαζαν στην αρχή ανυπέρβλητα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από κάποια χρόνια, όταν ένα αδικοχαμένο αγόρι από υπερβολική δόση ναρκωτικών έγινε η αιτία να γραφτεί από το στιχουργό Χάρη Προκοπίου ο στίχος <Με Πρόδωσαν τα όνειρα> το οποίο μελοποίησε ο Χρήστος Γιαννόπουλος και μαζί με 10 άλλα τραγούδια τους δόθηκαν αφιλοκερδώς στο Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων Κύπρου, για τη δημιουργία δίσκου, για να μπορέσει ο Σύνδεσμος αυτός να έχει κάποια έσοδα από τις πωλήσεις, τα οποία θα χρησιμοποιήσει σε καινούρια επιστημονικά προγράμματα πρόληψης.

 Οι μελωδίες του Χρήστου Γιαννόπουλου έντυσαν τους στίχους του Χάρη Προκοπίου, αλλού με το λαϊκό και λεβέντικο τραγούδι της παράδοσης του Μάριου Τόκα και αλλού με την νεανική και οργισμένη φρεσκάδα πιο ροκ ηχητικών δρόμων.

Από την πρώτη στιγμή ερμηνευτές όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Καραφώτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου αλλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος Σπύρος Κλείσσας αγκάλιασαν όχι μόνο τα τραγούδια αλλά και τον σκοπό του δίσκου.

Τρία από τα 11 τραγούδια του δίσκου είναι τραγούδια ελπίδας και ζωής και αφήνουν μηνύματα στον ακροατή να μείνει μακριά από ουσίες και να αγκαλιάσει με ελπίδα τη ζωή. Τα υπόλοιπα 8 τραγούδια είναι τραγούδια κοινωνικά και τραγούδια αγάπης.

 Στα ραδιόφωνα ήδη ακούγονται τα περισσότερα από τα τραγούδια του δίσκου, ενώ ετοιμάζεται ήδη η δημοσιογραφική του παρουσίαση μαζί με την απονομή, μια και ο δίσκος – όπως άλλωστε μας επισημαίνει και ο τίτλος – από την αγάπη του κοινού, μπόρεσε να γίνει μέσα σε λίγες μέρες χρυσός.

Ο δίσκος τελεί υπό την αιγίδα: Της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (Αποδήμων), του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρου και του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου.

Μέγας Χορηγός η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Κ.Ο.Π.).

 «Η ΑΓΑΠΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ» κυκλοφορεί από την ΕΜΙ σε πολυτελή έκδοση που περιέχει ένθετο 16 σελίδων με όλους τους στίχους και με χαιρετισμούς των χορηγών που αγκάλιασαν τον σκοπό και τα τραγούδια από την πρώτη στιγμή.

.