Γιώργος Γαμπρίτσος o νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ.ΑΕ

28 Ιανουαρίου 2010

Την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας  και Τηλεόρασης  Ανώνυμης  Εταιρείας (ΕΡΤ ΑΕ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος διορίζεται ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός Γιώργος Γαμπρίτσος.

Το υπόλοιπο ΔΣ απαρτίζεται από τους: Θανάση Παπαγεωργίου (δικηγόρος), Χρήστο Αβραάμ (εμπειρογνώμων Α’ στο υπουργείο Εξωτερικών, Λένα Διβάνη (καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, συγγραφέας), Γεωργανδρέα Ζάννο (δικηγόρος), Στέλιο Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ηλία Μοσχονά (σύμβουλος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων), Στέλιο Στεφάνου (οικονομολόγος).

Παραμένουν στο ΔΣ οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΟΚΕ.

Τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν από ακρόαση από το ΕΣΡ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα περάσει από ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πάντως, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διαχωρίζονται οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

 Ποιος είναι ο Γ.Γαμπρίτσος .

Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Polytechnic University of New York, με πτυχίο Master στην ηλεκτρομηχανική (Science in Electric Engineering). Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της υποδομής για την πρώτη ψηφιακή δορυφορική πλατφόρμα στην Ελλάδα, τη NOVA.

Στη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS στη Νέα Υόρκη. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και γενικός τεχνικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Newsroom ΔΟΛ

.