Για την πρόληψη της εγκληματικότητας

26 Φεβρουαρίου 2010

policar.bmpΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Θ. Αθανάσαρου συνήλθε σε ολομέλεια, το Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, τέθηκαν οι στόχοι και προγραμματίστηκαν οι δράσεις για το έτος 2010. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόφωνα:

 1. Ενόψει των γιορτινών ημερών του Πάσχα και με διαπιστωμένη την αύξηση στον τομέα της μικρομεσαίας εγκληματικότητας, να κυκλοφορήσει σε χιλιάδες αντίτυπα ένα ενημερωτικό έντυπο με οδηγίες προφύλαξής μας στους δρόμους και στα σπίτια μας.

2. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το συμβούλιο του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος πριν το Πάσχα, για να συζητηθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα της περιοχής, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας πριν το καλοκαίρι.

3. Τα μέλη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου να συμμετέχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με στόχο να ευαισθητοποιούν και να ενημερώνουν τους πολίτες σε θέματα πρόληψης και αυτοπροστασίας από εγκληματικές ενέργειες.

.