Δικαιοσύνη,νέοι αγρότες και οι αμετανόητοι

24 Φεβρουαρίου 2010

ellas.jpg Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να επιταχυνθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι υποθέσεις των δομημένων ομολόγων και της «Ασπίς Πρόνοια».

 Επιχορηγούνται με ποσά 10-20 χιλιάδες ευρώ, 8.500 νέοι αγρότες.

ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

1. Βίωσαν μία αποδοκιμασία χωρίς προηγούμενο από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές. Ξέρουν, γνωρίζουν καλά ότι η Ελλάδα διασύρεται 4 μήνες τώρα από αυτά που έκαναν και δεν έκαναν 5,5 χρόνια. Παραμένουν όμως ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ.

 2. Το μόνο που ψελλίζουν εκεί στη Ρηγίλλης είναι ότι «από το 1981, το ΠΑΣΟΚ χρέωσε την Ελλάδα». Αναφέρονται στο παρελθόν, γιατί εκεί παραμένουν εγκλωβισμένοι. Μπορούν να μας πουν…

 Που πήγαν τα 100 δισ. που φόρτωσαν το δημόσιο χρέος της χώρας σε 5,5 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα φτάσαμε να έχουμε 30 δισ. έλλειμμα;Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Τι τα έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή;

 Μήπως θεσμούς δημοκρατίας;

 Μήπως κοινωνικό κράτος;

 Μήπως εκπαιδευτικό σύστημα;

 Μήπως μεταπτυχιακά προγράμματα και έρευνα;

 Μήπως σύστημα υγείας;

Μήπως υποδομές σε όλη τη χώρα;

Και επειδή ψάχνουμε που πήγαν τα λεφτά, μπορούν να μας πουν γιατί το δημόσιο στην Ελλάδα έφτασε να κοστίζει το 2009, 50 δισ. επιπλέον σε σχέση με το 2004;

3. Και κάτι ακόμη για να τελειώνουμε με το παρελθόν:

 Από τα 250 δισ. ευρώ που έχει αυξηθεί το δημόσιο χρέος τα τελευταία 20 χρόνια, τα 150 δισ. ευρώ τα έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ. Και μάλιστα χωρίς να ασκήσουν, ούτε στο ελάχιστο, την κοινωνική πολιτική ή την πολιτική μεγάλων δημοσίων έργων που άσκησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα, που θα έλεγε και ο κ. Καραμανλής…

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»

1. Την επίσπευση της διαδικασίας και την εισαγωγή στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα των υποθέσεων των «Δομημένων Ομολόγων» και της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», ζήτησε , με παραγγελία του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

2. Ζήτησε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εισαγωγή των συγκεκριμένων υποθέσεων στο ακροατήριο και την ταχεία ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας. Κι αυτό γιατί φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις πως κατασπαταλήθηκε προκλητικά δημόσιος πλούτος ή ότι υπήρξε προκλητική εκμετάλλευση της περιουσίας των πολιτών. Η χρονίζουσα εκκρεμότητα των παραπάνω υποθέσεων είναι αντίθετη με κάθε έννοια εύρυθμης και ταχείας απονομής της δικαιοσύνης».

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ 10-20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ 8.500 ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

1. Με απόφαση της κυβέρνησης, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013, το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

 2. Για την ενίσχυση των συνολικά περίπου 8.500 δικαιούχων θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 60 εκ. ευρώ, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκ. ευρώ της προκήρυξης. Το ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται από 10 έως 20.000 ευρώ.

3. Στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, 2007-2013 θα προβλεφθεί η αύξηση των πιστώσεων που θα διατεθούν στα Σχέδια Βελτίωσης για την υλοποίηση στοχευμένης δράσης για το σύνολο των εγκεκριμένων Νέων Γεωργών προκειμένου να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης (50-75%).

 4. Θα αξιοποιήσουμε κάθε κοινοτικά νόμιμο τρόπο για να στηρίξουμε τους νέους Έλληνες γεωργούς στη παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

.