Κούλουμα

14 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ, ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ Ν. ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου, διοργανώνει το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Παύλου, για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων και κυρίως το πέταγμα του χαρταετού.

Την Καθαρά Δευτέρα, στις 10.00, οι Θεσσαλονικείς θα συγκεντρωθούν στο άλσος του Κέδρινου Λόφου (πλατεία Τσάτρα), για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στους δημότες θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες κ.α. καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, μέσα στα πλαίσια γιορταστικής ατμόσφαιρας.

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, χορευτικά συγκροτήματα του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και του Δήμου Αγίου Παύλου.

• Το Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, αποκριάτικη εκδήλωση στις 10.30, στο άλσος Κρυονερίου (δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου) Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, μασκαράδες, ξυλοπόδαροι, ενώ στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, ελιές, ταραμάς, κ.λ.π. και θα διανεμηθούν χαρταετοί.

• Το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2010».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας. Συντροφιά στους παρευρισκόμενους θα κρατήσει το παραδοσιακό συγκρότημα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» και θα προσφερθούν στους δημότες παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.

.