Νέκρωσε η χώρα

25 Φεβρουαρίου 2010

2691.gifΔεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι στα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση με στόχο την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.

 Εξαιτίας της απεργίας νέκρωσε ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας.

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων εκτιμούν ότι στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν περίπου 30.000 διαδηλωτές

 Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις

. Όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην στην απεργία ήταν καθολική απ’ όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους δουλειάς. 

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, διαδηλωτές με πέτρες και ξύλα συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία απάντησε κάνοντας χρήσης δακρυγόνων και κλομπ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για «μεγάλη πολιτική απεργία» και τόνισε πως την ζήτησε να πληρώσουν την κρίση «δεν πρέπει και δεν αντέχουμε να την πληρώσουμε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι»

Ζήτησε «να υποχρεωθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι έχοντες και οι κατέχοντες, μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, έχει γίνει το ‘μπαλάκι’ σε ένα διεθνές παιχνίδι οικονομικής και γεωπολιτικής ισχύος».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έστρεψε τα βέλη του κατά της ΕΕ, λέγοντας: «Όλοι πλέον ξέρουμε την τραγική δημοσιονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα από την πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης, την οποία σιγοντάριζαν οι ομογάλακτοί της ισχυροί της Ευρώπης. Και σήμερα, με περίσσιο θράσος οι χθεσινοί διαχειριστές και οι για πάνω από 15 χρόνια έχοντες την ευθύνη των νέο-φιλελεύθερων πολιτικών της Ευρώπης μας καλούν να κάνουμε θυσίες, περικοπές και ανατροπές των βασικών και θεμελιωδών εργατικών μας δικαιωμάτων».

Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, ενώ εκπρόσωποί τους συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Τζ.Μονκς./ Newsroom ΔΟΛ

.