Πρώτο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) στην Ελλάδα

28 Φεβρουαρίου 2010

europe-union.jpgΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα η Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) διοργανώνει ημερίδα με θέμα

«ΟΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου, 15:00΄, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 -Αθήνα

Στην ημερίδα θα συζητηθεί η σημασία των υπηρεσιών διερμηνείας υψηλής ποιότητας στην πολιτική και οικονομική διπλωματία και στην αποτελεσματική προβολή των ελληνικών θέσεων σε διεθνείς συναντήσεις. Θα αναλυθεί η στρατηγική σημασία της παρουσίας των Ελληνικών στους Διεθνείς Οργανισμούς, ιδιαίτερα δε στην ΕΕ όπου η πολιτική για την πολυγλωσσία ευνοεί τη χρήση και τη διάδοση της Ελληνικής. 

Θα τονιστεί ακόμη η προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τη συνεργασία με επαγγελματίες διερμηνείς στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και δη στις διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες, στον συνεδριακό τουρισμό, τις διεθνείς εκθέσεις, κ.α.

 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Benoît Kremer, Πρόεδρος της AIIC, η κα Όλγα Κοσμίδου, Γενική Διευθύντρια Διερμηνείας και Διασκέψεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, η κα Περσεφόνη Πούλιου, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Παναγιώτης Ποδηματάς, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).

 Θα παρουσιαστούν επίσης για πρώτη φορά τα επαγγελματικά πρότυπα και οι κανόνες της AIIC και θα αναλυθεί το ζήτημα της παροχής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου με επαγγελματικό προσανατολισμό σε νέους διερμηνείς.

Η ημερίδα φιλοδοξεί, τέλος, να συμβάλει στην κατάστρωση στρατηγικής η οποία προβάλλει τα Ελληνικά ως ελκυστική γλώσσα επικοινωνίας, τονώνει τους συναφείς τομείς της οικονομίας (τουρισμός, λεξικά, μαθήματα Ελληνικών, κέντρα ελληνικού πολιτισμού, κινηματογράφος, έλληνες συγγραφείς, κ.α.), ευνοεί την παραγωγή ορολογίας για την επιστήμη και την τεχνολογία και προάγει το κύρος της χώρας.

Η εκδήλωση που διοργανώνει η AIIC ενδιαφέρει τους φορείς της Κυβέρνησης/ Δημόσιου Τομέα και τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη υπηρεσιών διερμηνείας υψηλής ποιότητας, τους οργανωτές συνεδρίων και εκθέσεων, τα συνεδριακά κέντρα, τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και τους επαγγελματίες του τομέα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση γαλλικά-ελληνικά.

 Η Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) Η AIIC (www.aiic.net) είναι η μόνη διεθνής επαγγελματική ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων με 2.880 μέλη σε 98 χώρες.

 Εδρεύει στη Γενεύη και αποτελεί από το 1953 τον θεματοφύλακα της ποιότητας και της δεοντολογίας του επαγγέλματος σε ολόκληρο τον κόσμο, όντας παράλληλα ο αναγνωρισμένος συνομιλητής των μεγαλυτέρων Διεθνών Οργανισμών.

Η AIIC Ελλάδας & Κύπρου (www.aiic-interpreters.gr) συγκροτήθηκε το 1988 και περιλαμβάνει 38 μέλη που καλύπτουν εδώ και δεκαετίες τις ανάγκες της Κυβέρνησης, του Δημοσίου Τομέα και των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

.