Συνεννόηση μπουζούκι

18 Φεβρουαρίου 2010

fenomeno.jpgΈνας σπουδαίος μουσικός και τροβαδούρος του Ελληνικού πενταγράμμου σκέφτηκε να συνεργαστεί με πέντε αδέλφια, πολύ καλούς μουσικούς και με μεγάλη εμπειρία στα μουσικά όργανα, από Έθνικ έως και λαϊκά , για μια δισκογραφική δουλειά που θα άφηνε εποχή.

Η πρόταση έγινε από τον τροβαδούρο προς τους πέντε μουσικούς, οι οποίοι δέχθηκαν την ανέλπιστη αυτή συνεργασία.

Όταν συμφώνησαν σε όλα, ο τροβαδούρος τους έδωσε μια γενναία προκαταβολή, και τους ανέθεσε το χρονοδιάγραμμα στο να γράψουν τον στίχο και την μουσική των τραγουδιών, τα οποία θα ερμήνευε.

Ο κύκλος των δύο πλευρών προμήνυε ότι αυτή θα είναι μια πολύ σπουδαία δουλειά, στα δισκογραφικά δρώμενα.

Αφού υιοθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, όλοι έπεσαν με τα μούτρα στην δουλειά. Όμως δεν υπολόγισαν τον παράγοντα, στο “όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει”.

Αυτό ακριβώς και έγινε. Κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων των τραγουδιών, η ένταση στο στούντιο όλο και  πιο έντονη γινόταν, μεταξύ των πέντε αδελφών, ο καθένας ήθελα να ξεπεράσει τον άλλον.

Ο τροβαδούρος που περνούσε καθημερινά από το στούντιο είχε απογοητευθεί από το κλίμα των δημιουργών, το οποίο είχε γίνει αφόρητο με τα αδέλφια να διαφωνούν σε όλα, του τύπου ,“..όχι δεν παίζεις καλά την νότα, όχι εσύ δεν παίζεις σωστά στα μέτρα της μουσικής..”, και ούτω καθ΄ εξής. Ώσπου τα πέντε αδέλφια έγιναν μαλλιά κουβάρια, με αποτέλεσμα να μην μιλιούνται και μεταξύ τους.

Σοβαρά προβληματισμένος ο τροβαδούρος, ύστερα από μεγάλη υπομονή αναρωτήθηκε, τι σόι δουλειά μπορεί να βγει με μουγκούς μουσικούς;;

Αυτό τον έκανε  έξαλλο, με αποτέλεσμα να τινάξει στον αέρα την ήδη προχωρημένη δισκογραφική δουλειά, καθώς ανακοίνωσε στα πέντε αδέλφια τον λόγο, λέγοντας τους ότι, “..εσείς επειδή δεν μπορείτε, να κάνετε  μαζί σαν αδέλφια, μια οικογένεια με κοινά συμφέροντα, γι΄ αυτό και εγώ σας απαλλάσσω από την συμφωνία που κλείσαμε, χαρίζοντας σας και την προκαταβολή που σας έδωσα και να μην με ενοχλήσετε ξανά. Θέλω να ξαναβρώ την ηρεμία μου, που έχασα, βλέποντας και ακούγοντας σας, να σκοτώνεστε σαν τα κοκόρια…”

Το όραμα χάθηκε, προτού καν ξεκινήσει, καθώς και τα χρήματα που ξόδεψε ο τροβαδούρος.

Η είδηση, ότι τα πέντε κοκόρια σφάχτηκαν στην συνέχεια ελέγχετε.

Ένα είναι βέβαιο, πως εάν μια τέτοια συνεργασία στην σημερινή εποχή που το Ελληνικό πεντάγραμμο έχει φθάσει στον πάτο, όχι μόνο  θα ευδοκιμούσε, αλλά  θα άφηνε μεγάλη ιστορία, κυρίως,  θα ήταν μια μεγάλη παρακαταθήκη για μας τους Έλληνες.

.