Φλέγονται τα πολυτελή Porsche Cayenne

16 Φεβρουαρίου 2010

Στην Θεσσαλονίκη άγνωστοι μανιοκαταστροφικοί  πολυτελών τζιπ τον τελευταία καιρό βάζουν φωτιά αποκλειστικά στα Porsche Cayenne.

Μέχρι στιγμής έκαψαν ολοσχερώς 25  μέσα σε ένα μήνα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Για την πρωτοφανή αυτή πυρομανία αγνώστων, η αστυνομία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, από τα Μ.Μ.Ε.

Η δράση των πυρομανών σημειώνεται σ΄ όλη την Θεσσαλονίκη, όπου και έκαψαν τα 25 πολυτελή αυτά αυτοκίνητα , και όπως φαίνεται,τα κακοποιά στοιχεία έχουν βαλθεί να συνεχίσουν την δράση τους, ειδικά σε ότι πολυτελή αυτοκίνητο κυκλοφορεί.

Ποιος ξέρει ποια είναι η επόμενη μάρκα αυτοκινήτων;;

Πέραν από το κάψιμο, έχει σημειωθεί και σωρεία κλοπών και πάλι, πολυτελών αυτοκινήτων. Πρόσφατα εκλάπει τζιπ μάρκας Audi, αξίας πάνω από 100.000 Ευρώ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, για άλλα αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, πέρασε στην Αλβανία από την αφύλακτη διάβαση των συνόρων.

Από εκεί η σπείρα θα το διοχετεύσει σε τρίτες χώρες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που πριν λίγα χρόνια πιάστηκε ένα ολόκληρο Κοντέινερ γεμάτο με κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν έτοιμο να φορτωθεί σε πλοίο. Τα μέλη της σπείρας πιάστηκαν, όχι όμως και οι εγκέφαλοι του εγκλήματος, οι οποίοι συνεχίζουν την δράση τους.

Το Υπουργείο προστασίας του πολίτη μέχρι σήμερα δεν φαίνεται πραγματικά να προστατεύει τον πολίτη, και την περιουσία του, αλλιώς θα είχε τσακίσει αυτό το φαινόμενο της πυρομανίας, ενώ οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών έχουν χάσει τον ύπνο τους. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, και το θέαμα απαράδεκτο.

Μετά από πληροφορία που δέχθηκα, επισκέφθηκα το συνεργείο  Porsche Cayenne στην περιοχή του Φοίνικα, όπου δέσποζαν αρκετά καμένα τζιπ, περιμένοντας τον πραγματογνώμονα για να εκτιμήσει την ζημιά. Δυστυχώς αυτά που είδα έχουν μεγάλη ζημιά, και άλλα αυτοκίνητα μικρότερη.

Το έγκλημα αυτό αναμφίβολα δεν μοιάζει για Ελληνικό, είναι ξενόφερτο, ασυνήθιστο για τα Έλληνικά , δεδομένα και ως προς την παρούσα φάση, άλλα και ως προς την ποσότητα των καμένων αυτοκινήτων.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο.

Το ερώτημα είναι, εάν το έλαβε το μήνυμα και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας !!!!!!

.