“Νομάρχη, βάλε λάδι και έλα ένα βράδυ”

16 Φεβρουαρίου 2010

zorbas1.jpgΈνας Νομάρχης πιάνει λαβράκια, και όχι πουλιά στον αέρα, αφού πρώτα τα ψεκάσει με λάδι από το ΕΣΠΑ. Αυτός είναι Νομάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος για το αξίωμα που κατέχει σήμερα, ξόδεψε  180.000 Ευρώπουλα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Και εξηγούμε:

Προεκλογικά είχε αγοράσει τενεκέδες λάδια, και άλλα τρόφιμα τα οποία μοίρασε σε διάφορες οικογένειες, με αντάλλαγμα την ψήφο τους στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές.

Για τα προϊόντα αυτά χρεώθηκε στους εμπόρους 180.000 Ευρώ.

Μόλις στέφτηκε Νομάρχης, βρήκε και τα λεφτά για να ξεχρεώσει.

Την δουλειά αυτή ανέλαβε ο στενός του συνεργάτης, υπάλληλος της Νομαρχίας, και με τα 180.000 Ευρώπουλα ξεχρέωσε έναν προς έναν τους εμπόρους.

Ο εν λόγω Νομάρχης και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις , εφάρμοσε την ίδια μέθοδο.

Όμως, φαίνεται πως αντί για ελαιόλαδο, μοίραζε μουρουνέλαιο με αποτέλεσμα να μην πετύχει τον σκοπό του.

Τώρα όμως που απολαμβάνει την αναπαυτική πολυθρόνα του Νομάρχη, και ας μην έχει κάνει απολύτως τίποτα για τον νομό , ζει και πιστεύει ακράδαντα, ότι οι κάτοικοι του νομού θα τον ψηφίζουν αιωνίως, λέγοντας σε φίλους του ότι, “..Εγώ και μόνο το σακάκι μου να κρεμώ στην πλάτη της Νομαρχιακής πολυθρόνας, ο κόσμος θα με ψηφίζει, χωρίς καν να κουνήσω το δαχτυλάκι μου.”.

Τα χρήματα που ξόδευσε για την προβολή του θα μπορούσε να τα μοιράσει στους Δήμους του Νομού, οι οποίοι έμειναν χωρίς τα αναγκαία έργα, για να μην πω ότι ούτε σεντς του Ευρώ δεν είδαν τόσα χρόνια.

Αντ΄ αυτού, τα χρήματα του ΕΣΠΑ σαν καλός μπακάλης τα έκανε ρουσφεροπετσετάκια.

Ωραίος Νομάρχης, από το να καβαλά το καλάμι, καλά πάει, από λάδωμα επίσης πάει καλά, από μυαλό όμως δεν τον περισσεύει!!!!!

Ύστερα πώς να πάει ο τόπος μπροστά !!!!!!

.