«Καλλικράτης» Λάστιχο με δύο μέτρα και δύο σταθμά!

29 Απριλίου 2010

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από τον Υπουργό Εσωτερικών και την «ελαστική» εφαρμογή του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος κ.Β.Παπαγεωργόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τον Προκρούστειο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο απλός Πολίτης, στον οποίο, στο μέλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προσφέρει λιγότερες υπηρεσίες.

Δυστυχώς επικράτησε για άλλη μία φορά η μικροπολιτική και όσον αφορά την χωροθέτηση των νέων Δήμων αλλά και στην διαδικασία της «διαβούλευσης» σχετικά με την «Διοικητική Μεταρρύθμιση» που επιχειρεί η Κυβέρνηση.

Σχετικά με την χωροθέτηση, ενώ μιλούσαν για «κοινούς» κανόνες σε όλη την Ελλάδα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Δεν συνενώνουν για παράδειγμα τον Πειραιά με κανέναν Δήμο και συνενώνουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όταν η Θεσσαλονίκη είναι διπλάσια από τον Πειραιά!

Δεν συνενώνουν τη Νεάπολη που έχει 30.000 κατοίκους, αλλά συνενώνουν τον Εύοσμο με 52.000 κατοίκους και τους Αμπελόκηπους με 41.000!

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης συνενώνουν Δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και στην Αττική δεν συνενώνουν Δήμους με 25.000 έως 30.000 κατοίκους (Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Καισαριανή, Πέραμα, Άλιμος, Κρωπίας κ.λ.π.).

Τα ίδια δυστυχώς συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα… Όσον αφορά το θέμα της «διαβούλευσης», εδώ πλέον μπορούμε να ομιλούμε μόνον για υποβάθμιση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού.

Για ένα Νομοσχέδιο 1.000 σελίδων που αναφέρεται σε 1.034 διαφορετικές περιπτώσεις Δήμων διατίθενται 24 ώρες για μελέτη και 24 ώρες για «διαβούλευση»!

Η Αυτοδιοικητική οικογένεια λοιπόν καλείται τη Δευτέρα (3/5/2010) να συζητήσει στο Έκτακτο Συνέδριο της τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, χωρίς να προϋπάρχουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ΤΕΔΚ, όπως είναι φυσικό, αφού τα όρια των νέων Δήμων εμφανίσθηκαν μόλις σήμερα Πέμπτη (29/4/2010)!

Στην «διαβούλευση» μπαίνει μόνο το 1% των 1.034 Δήμων, αφού η Κυβέρνηση δήλωσε ότι ο αριθμός των Δήμων μπορεί να κυμανθεί μόνο μεταξύ των αριθμών 333 και 343!

Συγχρόνως η Κυβέρνηση δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Βουλή και ότι είναι αποφασισμένη να το ψηφίσει εντός του Μαΐου!

Είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας μία αντιδημοκρατική μεθόδευση.

Τελικά ο Προκρούστειος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα φέρει λιγότερα μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λιγότερες υπηρεσίες στους Πολίτες και περισσότερους ανέργους στην Ελληνική κοινωνία.

Έρχονται δυστυχώς άσχημες ημέρες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 

.