Διαμαρτυρπία Αδιορίστων

28 Απριλίου 2010

ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ,ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αυτή την στιγμή βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών περίπου 300 αδιόριστοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί και διαμαρτύρονται ειρηνικά για την αναστολή της πρόσληψής τους μέχρι το 2013.

 Αυτά τα άτομα αποτελούν μέρος 877 συνολικά διοριστέων του απαιτητικού γραπτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου 2009 (προκήρυξη 1Γ/2008) για το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως εξιδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους και το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία.

Αισθάνονται κατάφωρα αδικημένοι καθώς τούς έχουν σταλεί ατομικές επιστολές για κατάθεση δικαιολογητικών διορισμού από το 2009, οι διευθύνσεις προσωπικού τούς διαβεβαίωναν ότι το πάγωμα προσλήψεων δεν αφορά αυτούς και έχουν μείνει άνεργοι καθώς όφειλαν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους στο παρά πέντε του διορισμού.

Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, τα 5.000 οργανικά κενά στις εφορίες και οι 700 συνταξιοδοτήσεις στα τελωνεία-οι μοναδικές υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος καθιστά απαράδεκτο το πάγωμα των προσλήψεών τους και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για μια ακόμη τραγική γκάφα του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος φαίνεται πως έχει κλείσει τα αυτιά του στις φωνές της λογικής και προτιμά ξένους παράγοντες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ενώ υπάρχουν 877 άριστοι έλληνες επιστήμονες για αρωγή της χώρας.

.