Επίθεση του Πρωθυπουργού, Υπουργών, βουλευτών κατά του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ

29 Απριλίου 2010

kke.bmpΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση του Πρωθυπουργού, Υπουργών και Βουλευτών κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Με στόχο το λαό και πρώτα από όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που αγανακτούν από τη βάρβαρη πολιτική του, ο Γ. Παπανδρέου, υπουργοί και βουλευτές του εξαπέλυσαν σήμερα τρομοκρατική ιδεολογική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Απέδειξαν και πάλι ότι είναι σταθερά προσηλωμένοι στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και αποφασισμένοι να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων. Οι ελπίδες τους είναι φρούδες.

1. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, για την οποία νοιάζεται η κυβέρνηση (μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ), είναι η εικόνα της πλουτοκρατίας και των εξετάσεων που θέλει να δώσει μαζί με την κυβέρνηση στους ομολόγους τους ευρωπαίους. Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα, των εργαζομένων, των εργατικών και λαϊκών αγώνων, που δίνουν τα δικά τους μηνύματα ανυπότακτου αγώνα, ελπίδας και προοπτικής.

Οι εργατικές κινητοποιήσεις, μαζί με τις μορφές πάλης και με την περιφρούρηση που τις συνοδεύουν, αποτελούν τιμητική εικόνα για τους εργαζόμενους και παράδειγμα, το οποίο συγκινεί χιλιάδες εργαζόμενους άλλων χωρών της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι που μάχονται στα λιμάνια, έξω από τα ξενοδοχεία και τα εργοστάσια και περιφρουρούν τις απεργίες τους, καθώς και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δεν είναι «επαναστάτες σε εισαγωγικά», ούτε έχουν συντεχνιακά αιτήματα, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου.

 Αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, που η κυβέρνηση τσαλαπατάει. Είναι η τιμή της εργατικής τάξης, για την οποία η κυβερνώντες και οι σύμμαχοί τους τρέμουν μήπως ξεσηκωθεί ολόκληρη. Αυτό επιχειρούν να αποτρέψουν.

2. Είναι συνειδητό ψέμα ότι η αγωνιστική στάση ενισχύει την κηδεμονία από τον μηχανισμό ΕΕ – ΔΝΤ. Δεν υπάρχει καμία κηδεμονία. Υπάρχει η σύμπραξη και οι αποφάσεις κατά των λαών, στις οποίες συμμετέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Για το πέρασμα της πολιτικής τους ενδιαφέρονται, γι’ αυτό και επιχειρούν να καταστήσουν τους εργαζόμενους υπεύθυνους για τις συνέπειές της. Θέλουν συνδικαλιστές σαν της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

3. Η επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ δείχνει ποιους οι εργαζόμενοι πρέπει να αφήσουν και με ποιους να πάνε.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, ακόμα πιο αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους, με μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, με μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξετυλιχτούν. Να σειστεί η Αθήνα στις 15 Μαΐου, μέρα πραγματοποίησης του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΚΚΕ.

πηγή: ΚΚΕ

.