ΟΠΑΠ: Νέος τρόπος φορολόγησης κερδών από 1/5/2010

30 Απριλίου 2010

Ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίες από πρακτόρους και υπάλληλους της ΟΠΑΠ,συμφώνα με το πρακτορείο ΟΠΑΠ  του κ.Καραμούτα, Θεσσαλονίκη.

 ο νέος τρόπος φορολόγησης κερδών:

1)Tα κέρδη όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε υπόκεινται σε φόρο ανά στήλη παιχνιδιού ή στοιχήματος μετά την αφαίρεση αφορολογήτου ποσού 100 ;;.

2)Θεσπίζονται δυο κλίμακες φορολογίας σύμφωνα με τις οποίες ο φόρος για τα ποσά μέχρι 1000; υπολογίζεται με ποσοστό 10% μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού και για τα ποσά των κερδών πάνω από 1000; ο φόρος υπολογίζεται με ποσοστό 15%.

 Χθές (29 Άπριλίου )το πρωί για 2 ώρες στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε στη Θεσ/νίκη πραγματοποιήθηκε για 2 ώρες ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων από την ένωση πρακτόρων Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής με συμμετοχή αντιπροσώπων και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πλήθος πρακτόρων για να διαμαρτυρηθεί για την φορολόγηση κερδών,την πάταξη του παράνομου ιντερνετικού τζόγου και την μη ανανέωση-αναβάθμιση του παιχνιδιού του στοιχήματος στην Ελλάδα από την διοργανώτρια εταιρεία και ενόψει Μουντιάλ.

Αποφασίστηκε δυναμική διαμαρτυρία στις 10 Μαίου 2010 στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε στην Αθήνα και προγραμματίζεται 24ωρη απεργία των πρακτορείων στις 22 Μαίου 2010, την ημέρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ,αλλά και  48ωρες τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. πηγή :praktoreiokaramoutas.blogspot.com

 

.