Νοσηλευτικά ιδρύματα, τουρκικών συμφερόντων στους νομούς της Θράκης;

27 Μαΐου 2010

Eτοιμάζονται με ταχείς ρυθμούς, νοσηλευτήρια και κλινικές τουρκικών συμφερόντων αρχικώς στην πόλη της Κομοτηνής και κατόπιν σε ορεινές περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης!

H συνεχιζόμενη απαξίωση του κρατικού νοσοκομείου Κομοτηνής, με την μη διάθεση κονδυλίων για την ενίσχυση αλλά και την αναπαλαίωσή του, οδηγεί νομοτελειακά στο κλείσιμό του, στοιχείο βασικό της καλά μελετημένης τουρκικής προπαγάνδας, («απουσία φροντίδος» στο μουσουλμανικό στοιχείο) για την τάχιστη υλοποίηση των ανωτέρω σχεδίων. 

Στη συνέχεια τονίζεται πώς είναι ζήτημα χρόνου, η επιλογή και αγορά, μεγάλης οικοπεδικής εκτάσεως (από τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο), στην ανατολική πλευρά της πόλεως της Κομοτηνής, μάλιστα δε, στα όρια του σχεδίου πόλεως.

 Αυτό συνεπάγεται, γειτνίαση με τις μουσουλμανικές γειτονιές, αλλά συγχρόνως και άμεση πρόσβαση προς την νοτιοανατολική πλευρά του νομού Ροδόπης, σημείο της κυρίας εστίας – πυρήνος των μουσουλμανικών χωριών, όσο και πλησίον της Εγνατίας Οδού.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων οχημάτων, όπως και τέσσερις ειδικές κινητές μονάδες, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για ελικόπτερο, για τα επείγοντα περιστατικά!

 (Ένα πρώτο ερώτημα είναι, πού θα μεταφέρονται με το ελικόπτερο, τα επείγοντα περιστατικά, μήπως ανατολικώτερα;).

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όλα τα δημοσιευόμενα στοιχεία και πληροφορίες, για την ετοιμασία αυτών των νοσοκομειακών ιδρυμάτων τουρκικών συμφερόντων, στους νομούς της ακριτικής Θράκης μας;

Τι μέτρα θα ληφθούν για τις κρατικές υποδομές, στον τομέα της υγείας, που τα συσσωρευμένα προβλήματα ετών, τις έχουν απαξιώσεις πλήρως;

Πώς εξηγεί το Υπουργείο, το ιδιαίτερα αυξημένο τουρκικό «επενδυτικό» ενδιαφέρον για τον τομέα της υγειονομικής περιθάλψεως, στους τρεις νομούς, με πολλά κεφάλαια αλλά συγχρόνως με μεγίστη ζημία των ελληνικών συμφερόντων, όχι μόνο από απώλεια σημαντικών χρημάτων προς την γείτονα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

πηγή:.elora

.