Στην καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου με τους δημοσιογράφους,

25 Μαΐου 2010

thessalon3.bmpΟ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής, καθιερωμένης συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις για την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

 «Είναι φανερό ότι η κυβερνητική παράταξη βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και έχει καταληφθεί από απελπισία. Δεν μπορεί να βρει υποψήφιο για να αντιμετωπίσει την Παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές και συνεχίζει τον γνωστό πόλεμο λάσπης. ..Έτσι όσοι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική αναμασούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης που ξεκίνησε το 1993 στον Δήμο Θεσσαλονίκης και απεκάλυψε πριν 2,5 χρόνια η ίδια η Διοίκηση, μια Διοίκηση που παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη τον ένοχο, τον απέλυσε, τον μήνυσε και του κατελόγισε το ποσόν που υπεξαίρεσε.

Συγχρόνως οι ίδιοι κύκλοι για να χτυπήσουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και το μεγάλο της έργο αντιμετωπίζουν τον ένοχο σαν αξιόπιστο μάρτυρα και αναπαράγουν συνεχώς τις ασυναρτησίες που λέει και ασχολούνται με τις «ειδικές εντολές» των Αντιδημάρχων που καμία σχέση δεν έχουν με τις υπεξαιρέσεις, «ειδικές εντολές» που δεν παρουσιάζουν καμία μα καμία εκκρεμότητα.

 Βεβαίως οι κύκλοι αυτοί δεν ασχολούνται με τον ίδιο τον τέως υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης που παραδέχθηκε την ενοχή του, ούτε προσπαθούν να μάθουν πώς υπεξαιρούσε επί 15 χρόνια χρήματα της Εφορείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων χωρίς μάλιστα να υπάρχουν διαμαρτυρίες ούτε από την Εφορεία ούτε από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να μπορέσουν έτσι να βγάλουν συμπεράσματα για όλους τους ενόχους.

 Αυτά δεν τους ενδιαφέρουν. Μόνο ο Παπαγεωργόπουλος τους ενδιαφέρει και προσπαθούν να τον πλήξουν πολιτικά, χρησιμοποιώντας ακόμη και ασυναρτησίες και τελείως φανταστικές υποθέσεις τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκε στην τρίτη του απολογία ο υπάλληλος που παραδέχθηκε την ενοχή του, 5 μόλις μήνες πριν τις εκλογές και αμέσως μόλις ψηφίσθηκε ο Νόμος Καστανίδη, ο υπάλληλος – καταχραστής που αποκαλύφθηκε πριν 2,5 ολόκληρα χρόνια από την ίδια τη Διοίκηση του Δήμου.

Ευτυχώς ο Λαός της Θεσσαλονίκης μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφερόμενος στην άρνηση της κυβέρνησης να πληρώσει την τελευταία δόση στην κατασκευαστική εταιρεία για τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για 12η ημέρα ανεμίζει ένα μαύρο ύφασμα έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη πενθεί και διαμαρτύρεται. Πενθεί και διαμαρτύρεται διότι η Κυβέρνηση ενώ εξαγγέλλει έργα για το κέντρο των Αθηνών αρνείται πεισματικά να πληρώσει την τελευταία δόση στην Κοινοπραξία που κατασκεύασε το Δημαρχείο της πόλης μας, για να μπορέσουν έτσι επιτέλους οι Θεσσαλονικείς να μπουν στο σπίτι τους!…

 Η Κυβέρνηση με την ασυνέπειά της αυτή, ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς, ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κρατάει κλειστό και ανεκμετάλλευτο ένα πάρκιγκ 1.000 θέσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβαρύνει με 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης όσο δηλαδή πληρώνει μέσα σε ένα χρόνο για ενοίκια των υπηρεσιών που θα μεταφερθούν στο νέο Δημαρχείο και συγχρόνως επιβαρύνει με 8% λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων την δαπάνη του συνολικού έργου.

Καλώ την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους Θεσσαλονικείς και να τιμήσει την υπογραφή του Κ.Σημίτη που ενέταξε τον προϋπολογισμό του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στις δημόσιες επενδύσεις».

 

.