Έκτακτη συνάντηση επιχειρηματιών της διασκέδασης

28 Ιουλίου 2010

07035847Κάτω από άκρα μυστικότητα είχαν συνάντηση για πρώτη φορά όλοι οι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων των Αθηνών.

Εν όψει της χειμερινής περιόδου, η κρίση που χτύπησε τον κλάδο της διασκέδασης, τα νέα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα συμβόλαια των καλλιτεχνών, έφεραν κοντά τους επιχειρηματίες, παρ΄ όλη την χοντρή κόντρα που είχαν αρκετοί μεταξύ τους.

Όμως, προηγείται η καλή οργάνωση – λειτουργία των καταστημάτων τους, προκειμένου να δουλέψουν αξιοπρεπώς την χειμερινή περίοδο που θα είναι απρόβλεπτη.

Έτσι λοιπόν, στην συνάντηση πρώτο θέμα ήταν τα υψηλά μεροκάματα των καλλιτεχνών.

 Ορισμένοι επιχειρηματίες έκαναν λόγο για μεγάλη απόκλιση αμοιβών των καλλιτεχνών από μαγαζί σε μαγαζί.

Τόνισαν ιδιαίτερα πως: “Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το φαινόμενο όταν εμείς σε ένα κέντρο δίνουμε στον καλλιτέχνη π.χ 10.000 Ευρώ την βραδιά, και το διπλανό κέντρο δελεάζει την ίδιο καλλιτέχνη προσφέροντας του μεροκάματο 15.000 Ευρώ. Με τον τρόπο αυτό έφτασαν τα κασέ κάποιων καλλιτεχνών πολύ υψηλά.

Αυτό το αίσχος μεταξύ μας, μόνο επαγγελματισμό δεν δείχνει, θα πρέπει να τελειώνει εδώ, ειδικά αυτήν την εποχή που πλέον οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να φέρουν πίσω λεφτά στα ταμεία μας. Επιβάλλεται να συμφωνήσουμε σε λογικά ποσά για τα μεροκάματα των καλλιτεχνών.

Κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες τόνισαν ιδιαίτερα τα παζάρια που κάνουν στα μεροκάματα των καλλιτεχνών οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, όταν έρχονται στην Αθήνα. Τους δελεάζουν με ασυνήθιστα υψηλά μεροκάματα απ΄ αυτά που δίνουμε εμείς.

Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Επιπλέον στο εξής εμείς θα καθορίζουμε με ποιο νυχτερινό κέντρο της Θεσ/νίκης θα συνεργαστεί ο καλλιτέχνης μας, καθώς και την αμοιβή του.

Επόμενο θέμα συζήτησης ήταν τα νέα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών και τα συμβόλαια των καλλιτεχνών που πλέον θα ελέγχει το Υπουργείο.

Η συνάντηση κράτησε αρκετές ώρες και σε πολύ καλό κλίμα, όπου συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα που δεν είναι της παρούσης, να τα σχολιάσω.

Σημασία έχει πως οι επιχειρηματίες των Αθηνών ετοιμάζονται και προσανατολίζονται με τις νέες συνθήκες που περνά η Ελλάδα, κατ΄ επέκταση και οι επιχειρήσεις τους.

Για να δούμε οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, με το σωματείο “Μέθεξης” αν, και πότε θα βρεθούν σε μια παρόμοια συνάντηση, για να συζητήσουν τα προβλήματα τους, και να συσπειρωθούν, για μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ τους.

.