Αποδεκατισμένη η ισχύς εκπομπής των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών

28 Ιουλίου 2010

radio.jpgΣχέδιο φίμωσης προωθεί η κυβέρνηση 

Ισχυρό πλήγμα αναμένεται να δεχτούν τα ιδιωτικά ραδιόφωνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αφού η κυβέρνηση προωθεί νέο χάρτη συχνοτήτων μέσω του οποίου μειώνεται η ισχύς εκπομπής των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών στην Αττική.

Σύμφωνα με το χάρτη, η ισχύς των ιδιωτικών σταθμών μειώνεται στα 3 Κιλοβάτ, την ίδια ώρα που η ΕΡΑ θα εκπέμπει με ισχύ που θα μπορεί να φθάνει στα 100 Κιλοβάτ.

Ο ίδιος χάρτης διαθέτει συχνότητα και για την Βουλή παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει άδεια για ραδιόφωνο και παρά την εκφρασμένη πρόθεση του προέδρου της Βουλής να μην δημιουργηθεί ραδιοφωνικός σταθμός.

Οι ιδιωτικοί σταθμοί έχουν ακόμη έναν περιορισμό μείωσης της ισχύς τους προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δηλαδή η εκπομπή τους προς τα ανατολικά είναι μειωμένη κατά 10 φορές.

Αντίθετα η ΕΡΤ δεν έχει κανέναν περιορισμό στην εκπομπή προς το αεροδρόμιο.

 Να σημειωθεί ότι η ΕΡΑ καλύπτει με 5 σταθμούς 385 συχνότητες και η Βουλή ολόκληρη την Επικράτεια, ακόμη και σε σημεία που δεν έχει εγκαταστάσεις, με πολύ μεγάλο βαθμό αλληλοκάλυψης, γεγονός που αυξάνει το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος χάρτης συχνοτήτων λειτουργεί ενισχυτικά για την ΕΡΤ την ώρα που το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει υποχρεωτικά από τους καταναλωτές ανέρχεται σε 302 εκ. ευρώ ετησίως και την ώρα που η ΕΡΤ παραμένει στην διαφημιστική αγορά./πηγή:skai

.