Όλοι είχαν το ίδιο όνειρο

29 Ιουλίου 2010

zeus.jpgΈνα έντονο όραμα στο ύπνο τους, είδαν οι τρεις επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονία. Είδαν τον θεό των μπουζουκιών να τους συμβουλεύει λέγοντας τους:

 “τα νυχτερινά σας κέντρα πρέπει να ,τα ανοίξετε από τις 19 με 20 Αυγούστου συγχρόνως..

Έτσι τα κέντρα σας θα πλημμυρίσουν από κόσμο, θα κάνετε τρελό τζίρο, και αφού γεμίσουν οι τσέπες σας με ζεστό χρήμα, επιτέλους θα ξεχρεώσετε αυτά που χρωστάτε εδώ κι εκεί”

Ένας εκ των τριών επιχειρηματιών πήγε παραπέρα την συζήτηση και  ρώτησε:

 “θεέ μου, πες μου πόσο να χρεώσω την φιάλη για να φανεί ελκυστική στον κόσμο;;”

“Ποιον από τους τρεις καλλιτέχνες θα έχεις, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Νίκο Βέρτη, ή τον Αντώνη Ρέμο, για να σου πω εκτός από την σωστή τιμή της φιάλης, και τι κόσμο θα ελκύσεις” του απάντησε ο θεός των μπουζουκιών.

Και ο επιχειρηματίας συνέχισε τις ερωτήσεις: “ Εάν σου πω το όνομα του καλλιτέχνη που θα έχω, θα μου πεις και τι θα κάνω αν δεν πάει καλά το μαγαζί;;”.

“Τέκνο μου, πρώτα θα μετρήσω τις αμαρτίες και των τριών σας, άλλα και των καλλιτεχνών, και αφού ζυγίσω τα πράγματα , θα σου πω τι ακριβώς θα γίνει, στην επόμενη συνεδρίαση μας, στο όνειρο σου” του απάντησε ο θεός των μπουζουκιών.

Και ύστερα ξύπνησε απότομα, μούσκεμα στον ιδρώτα, και άρχισε να συλλογίζεται; “πω, πω, πω τι έπαθα, να με ανακρίνει ο θεός των μπουζουκιών”

 και αναρωτήθηκε;; “λες να είδαν και οι άλλοι δύο το ίδιο όνειρο;; Αν είναι έτσι, τότε είναι σημαδιακό.

Ναι, αλλά, δεν μου άρεσε που ο θεός των μπουζουκιών μίλησε για τις αμαρτίες. Λες να γνωρίζει όλες  τις κρυφές πτυχές της ζωής μας;; Αλλιώς δεν εξηγείται. Αλλά τι λέω, θεός είναι και σίγουρα ξέρει τις αμαρτίες ολονών”.

Όμως, στο όνειρο αυτό τι ερμηνεία να δώσω, μ΄ αυτό το θεόσταλτο σημάδι;; Να το πάρω ως καλό, ή….., άστο, γιατί θα τρελαθώ στο τέλος. Όνειρο ήταν και θα περάσει.

Μ΄ αυτές τις σκέψεις γύρισε από την άλλη μεριά του κρεβατιού και έπεσε σε βαθύ ύπνο με συνοδεία μουσικής το ροχαλητό του.

Για να δούμε το όραμα των τριών επιχειρηματιών θα βγει αληθινό;;

Έπιτα, Θα χρειαστεί να απολογηθούν στο θεό των μπουζουκιών;;;  

.